Fansens protest när fiaskot fullbordades

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-03-02

Raúl skickade ut favoriten

Bayern Münchens fans protesterade mot klubbens försök att värva Schalkes målvakt Manuel Neuer i cupsemifinalen.

Då svararde den tyske landslagsmåvlakten med att hålla nollan och släcka storlagets titeldröm.

Raúl gjorde matchens enda mål och säkrade Schalkes plats i finalen.

Bayern München är 16 poäng efter Borussia Dortmund i ligan och nu utslagna ur tyska cupen. En blytung säsong för fjolårets mästare.

”Vi hade otur”

Vägen mot cupfinalen såg ut att ligga öppen men ligatian Schalke överraskade och vann med 1-0. Matchens enda mål gjordes av nyförvärvet från Real Madrid Raúl efter bara 15 minuter.

– Det är en stor besvikelse för mina spelare. Men sådan är fotbollen, ett lag försvarar sig bara, kontrar och gör mål. Vi spelade med hjärta i andra halvlek men hade otur, säger tränaren Louis van Gaal.

Revansch på fansen

För Schalkes del väntar nu skrällaget Duisburg från den tyska andraligan i finalen. Stor hjälte i semifinalen blev målvakten Manuel Neuer som höll nollan.

En skön revansch för 24-åringen på Bayern-fansen som protesterade mot klubbens försök att värva landslagsmålvakten från rivalen. Hundratals skyltar med texten "Ingen Neuer" hölls upp av fansen under matchen.