Irandust målskytt i sin första start för säsongen

Publicerad 2021-08-08

Daleho Irandust gjorde sin första start för säsongen hemma mot Östersund.

Med ett mål och en assist i bagaget fick han sedan lämna planen som segrare, efter 5–0 till Häcken.

– Det är så jävla kul att vara tillbaka på riktigt, säger han i Discoverys sändning.

Tabelljumbon Östersund ställdes mot ett klättrande BK Häcken på söndagseftermiddagen.

Daleho Irandust stod för första gången den här säsongen på plan i det gulsvarta stället redan från start. Och glädjen över att vara tillbaka fick snart sällskap av glädjen över att göra mål – och vinna. BK Häcken segrade med 5–0.

– Jag är extremt glad, det är otroligt skönt att kunna starta igen. Det är så jävla kul att vara tillbaka på riktigt, säger han i Discoverys sändning.

Häcken spräckte matchens nolla med 20 minuter spelade. Det var då Irandust med hjälp de båda Alexander, Falsetas och Jeremejeff, som fick grepp om bollen och från nära håll kunde stöta in bollen i mål.

Daleho Irandust.

Går upp i skytteligaledning

Det dröjde sedan inte länge innan Leo Bengtsson såg till att utöka Häckens ledning, då han kom själv mot Östersunds försvar med bollen. Sam Mensiro försökte bryta men fick inte stopp på bollen, som istället studsade tillbaka till Bengtsson. Efter en snurr kunde han helt omarkerad placera in bollen bredvid Aly Keita.

Och det fortsatte vara Häcken för hela slanten även i andra halvlek. Efter en handssituation kan Jeremejeff placera in 3–0 på straff. Det är hans sjunde mål för säsongen och han har nu delad skytteligaledning. En stund senare gjorde Bengtsson ett andra mål för matchen – och säsongen.

– Det var jäkligt skönt, två fina mål. Det var kul, säger Bengtsson i sändningen.

Även Tobias Heintz skrev in sig i målprotokollet innan slutsiffran skrevs till 5–0 för BK Häcken. Det är deras största seger för i år. För Östersund är det sjätte gången den här säsongen som en match slutar med noll framåtmål.