Inför hemmamatchen mot Valencia fick Real Madrid dåliga nyheter.

Jude Bellingham, som i princip levererat match efter match, var skadad och fanns inte tillgänglig.

Då klev istället Vinicius Junior fram. Den 23-årige brassen hade stor show i 5–1-krossen.

Tvåmålsskytt

Vinicius första mål kom i slutet på den första halvleken. Rodrygo spelade in bollen och ytteranfallaren löpte sig fri i straffområdet och bröstade in 2–0.

I början av den andra halvleken gjorde han även 3–0 genom att placera bollen lågt vid den första stolpen.

Real Madrid öste på och när matchen var över hade även landsmannen Rodrygo hunnit göra två mål (och två assist). Valencia reducerade sent genom Hugo Duro.

Segern innebär att Real Madrid ligger på en andra plats i La Liga, två poäng bakom skrällaget Girona på 34 poäng.