Hon träder fram efter Ronaldos efterlysning

Paula Leca skänkte hamburgare till Cristiano Ronaldo: ”Nu vet folk att jag inte hittat på”

Av: Patrik Brenning

Publicerad:

Cristiano Ronaldo efterlyste de kvinnor som skänkte hamburgare till honom när han som tolvåring tiggde mat på Lissabons gator.

Nu träder en av dem fram och accepterar superstjärnans middagsinbjudan.

– Min son har alltid trott att jag ljugit, säger Paula Leca enligt ESPN.

I en intervju med ITV berättade Cristiano Ronaldo i dagarna om sin prövande uppväxt. Portugisen flyttade tidigt från familjen på Madeira för att få sin fotbollsfostran i storklubben Sporting Lissabon, men talangens ekonomi var ansträngd.

”Hittade aldrig flickorna igen”

Som tolvåring brukade Ronaldo och hans kompisar tigga mat utanför en hamburgerkedja i Lissabon för att mätta sina magar.

– Edna och ytterligare två flickor var otroliga. Jag hittade aldrig flickorna igen, sa Ronaldo och efterlyste kvinnorna med hopp om att nu få bjuda tillbaka med en middag.

Nu har han fått svar.

”Var blygast av dem”

Paula Leca säger till portugisisk press att hon gärna antar fotbollsstjärnans erbjudande.

– Jag har berättat om det för min son men han trodde att jag ljög eftersom han inte kunde tänka sig att hans mamma gett Cristiano Ronaldo hamburgare. Men det är kul att han (Ronaldo) minns och tar upp något som hände för så länge sedan. Det visar på en stor ödmjukhet. Nu vet folk i alla fall att jag inte bara hittat på, säger Leca som tydligt minns den unge Ronaldo.

– De brukade komma till kiosken och när det fanns hamburgare över och vår chef (Edna) gav oss tillåtelse gav vi bort dem. En av de killarna, den blygaste av dem, var Cristiano Ronaldo. Det här hände nästan varje dag hela veckan.

Nu väntar Paula Leca bara på middagsinbjudan från Cristiano Ronaldo.

– Om han bjöd mig på middag skulle jag självklart komma. Först och främst skulle jag tacka honom men under middagen skulle vi också ha tid att minnas tillbaka på den tiden.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.