Real Madrid vann ”Saudititeln” efter straffdrama

Av: Makoto Asahara

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Getty Sport

I Champions League-finalen i Milano 2016 krävdes straffar för att skilja dem åt.

Likaså i en kontroversiell supercupfinal i Saudiarabien 2020.

Gemensam nämnare? Real Madrid stod som mästare i båda fallen mot lokalrivalen Atlético Madrid.

När den spanska supercupen ändrade format och flyttades till Saudiarabien så slutade det med ett final four-format med semifinaler.

Vilket i sin tur ledde till att varken ligavinnaren Barcelona eller cupfinalisten Valencia fick chansen att spela om titeln i finalen efter semifinalsförluster.

I stället blev det ett Madridderby i finalen mellan Real och Atlético.

Och lite av en repris på en annan final mellan just dessa lag.

När Champions League-finalen i Milano 2016 skulle avgöras fick den avgöras på straffar, där Real Madrid vann och tog hem sin elfte CL-titel.

Nio av nio

Och efter en mållös match följt av en mållös förlängning så blev det ett straffavgörande även i denna derbyfinal.

Ett ganska ensidigt straffavgörande.

Atlético missade båda sina första straffar (den ena i stolpen, den andra räddad), medan Real Madrid satte sina. Och när Real satte sin fjärde av fyra möjliga straffar, retfullt långsamt inrullad av lagkaptenen Sergio Ramos, så var titeln säkrad för ”Los Blancos”.

– Jag är väldigt glad för att få ha hållit tätt. När Thomas (Partey, andra straffskytten) sköt kände jag direkt var jag skulle, säger Realmålvakten Thibaut Courtouis enligt Marca.

Och ännu en finalseger för Zinedine Zidane. I egenskap av tränare för Real Madrid har ”Zizou” varit med i nio finaler – och vunnit alla nio. (Tre Champions League, två klubblags-VM, två europeiska supercuper och två spanska supercuper).

Rött kort

Även om det inte blev några mål så blev det i alla fall väldigt heta känslor i förlängningen av supercupfinalen. När Federico Valverde kapade en helt fri Alvaro Morata i matchminut 115 så fick domare José Maria Sanchez Martinez håva fram ett av sina klaraste röda kort han håvat upp i karriären. Han fick även håva upp tre gula kort i efterdyningarna av tacklingen, när flera spelare var väldigt irriterade på varandra.

– Jag har bett om ursäkt till Morata. Men det var det enda jag kunde göra där, säger Valverde, som utsågs till matchens MVP, om kortet enligt ESPN.

Laddar Matchöversikt
Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.