Heskey chockade Chelsea

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-04-14

Guldstriden avgjord?

Chelsea var på väg mot en knapp, men ändå säker 1–0-seger hemma mot Wigan. Då stack Emile Heskey fram foten och kvitterade. I samma ögonblick kan han ha avgjort titelstriden i Premier League.

Räkna med att spelarna och ledarna i Manchester United jublar ikväll. Chelsea skulle ta tre givna poäng hemma mot bottenlaget Wigan och de hade också greppet om spelet. Bland annat hade John Terry en boll i ribban. Annars handlade det mest om Chelsea-spelarna mot Chris Kirkland. Wigan-målvakten var fantastisk.

Ändå såg det ut att ordna sig med tre nödvändiga poäng när Michael Essien fick på en jätteträff tio minuter in på andra halvlek. Hemmalaget försökte sedan punktera matchen, men Kirkland stoppade allt.

På stopptid fick sedan Wigan sin chans och Emile Heskey slängde sig fram och styrde in 1–1. Ett mål som innebär att Manchester United nu har ett försprång på fem poäng när fyra omgångar återstår i Premier League. Heskeys mål kan ha avgjort guldstriden.