Barca vann säsongens första El Clasico

Publicerad 2023-07-30

Två veckor kvar till ligastart.

Då kom Barcelona med ett mäktigt formbesked – genom att krossa Real Madrid med 3–0.

Det trots att nyförvärvet Ilkay Gündogan tvingades utgå skadad i den första halvleken.

Trots att det ”bara” var en försäsongsmatch var den sedvanliga El Clasico-stämningen intakt när Barca och Real ställdes mot varandra i Soccer Champions Tour.

Bara under första halvlek delades det ut fem gula kort och det smällde rejält i närkamperna.

Nyförvärvet utgick skadad

Kanske lite väl för tufft i Barcelonas smak, då både dansken Andreas Christensen och nyförvärvet Ilkay Gündogan tvingades till tidiga byten på grund av skador.

Ilkay Gündoğan skadade sig.

Gündogan hade tidigare varit högst inblandad i Barcelonas ledningsmål som prickades in av Ousmane Dembélé i den 15:e minuten. Tysken hittade fram med en smart passning fram till Pedri, som i sin tur frispelade Dembélé i boxen som inte gjorde något misstag när han säkert satte bollen i nät bakom en chanslös Thibaut Courtois.

Mål och assist av inhopparen

Barcas ledning var dock skör, då Vinicius Junior brände en straff och målvakten Marc-André ter Stegen räddades hela fem gånger av målramen.

Istället för en Real-kvittering utökade Barca till 2–0 med knappa fem minuter kvar av ordinarie speltid, efter ett mäktigt distansskott av inhopparen Fermin Lopez. Och på tilläggstid satte Ferran Torres slutresultatet 3–0 till katalanerna – efter assist av just Fermin Lopez.

Segern var Barcelonas fjärde på de fem senaste matcherna mot ärkerivalen.