Alan Shearer om pressen på Isak: ”Publiken är galen”

Newcastles klubblegendar Alan Shearer tror på Alexander Isak.

Samtidigt måste Isak tackla höga förväntningar.

”Klubbrekordet på 60 miljoner pund är något som Isak kommer behöva leva med”, skriver Shearer i sin kolumn för The Athletic.PLUS: Bank: Vart tar man sig utan sitt hjärta?


Alexander Isak är klar för Newcastle och han väntas debutera i Premier League redan i söndagens bortamatch mot Wolverhampton.

Den som spelar anfallare i Newcastle har stora skor att fylla eftersom Alan Shearer, 52, är Premier Leagues bäste målskytt genom tiderna. Den tidigare Newcastle-anfallaren har skrivit om Alexander Isak i sin kolumn för The Athletic.

”Klubbrekordet på 60 miljoner pund är något som Isak kommer behöva leva med. Det är stora pengar men vad är inte stora pengar nuförtiden?”, skriver Shearer efter Newcastles rekordvärvning.

Kan spela på kanten

Shearer fortsätter att skriva om pressen på svensken.

”Jag vet att han kommer från en stor klubb, Real Sociedad, men publiken på St James's Park är galen och det finns inget de älskar mer än en anfallare som sätter bollen i mål – en anfallare som gör dem upprymda.”

I anfallet spelar redan publikfavoriten Callum Wilson. Shearer tror att Isak även kan spela på kanten, intill engelsmannen.

”Isak har inte nått sin fulla potential. Det finns grejer han kan förbättra och det är jag säker på att han kommer göra”, skriver Shearer.


Följ med Sportbladets Premier League-podd till London – läs mer HÄR


Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.