Blåvitt tappade poäng i Bergs frånvaro

Publicerad 2022-07-17

GÖTEBORG/STOCKHOLM. Alexander Jallow må ha gjort målet, men Marcus Bergs frånvaro i den blåvita offensiven var påtaglig.

Hemma mot Mjällby lyckades inte IFK Göteborg bevaka ledningen från första halvlek. Slutresultatet skrevs till 1–1 efter att Ivan Kricak kvitterat på nick.

– Ett lag spelar fotboll och ett lag gör något annat, säger en comebackande Jacob Bergström i Discovery+.

IFK Göteborg

På Gamla Ullevi hade gästerna två fina lägen att ta ledningen i den första halvleken genom Viktor Gustafson och lite senare Silas Nwankwo, men med sitt första och dittills enda avslut på mål hittade Blåvitt rätt.

Hosam Aiesh väntade ut Jetmir Haliti, skickade in en boll mot den första stolpen och hittade Alexander Jallow som petade in bollen från nära håll.

Ytterbacken var besviken på både resultat och insats.

– Klart man är besviken, vi kommer inte upp i någon särskild nivå i dag. Vårt mål i första är kanske lite ologiskt, deras är det i andra också.

Mjällbys Ivan Kricak gjorde sitt första mål i krysset.

Mjällbys Ivan Kricak gjorde sitt första mål

Mjällby hade förtvivlat svårt att skapa något offensivt i andra halvlek, vilket tvingade Andreas Brännström till ett dubbelbyte. Ut med Mamadu Moro och Noah Persson, in med Heradi Rashidi och Herman Johansson.

Fingertoppskänsla, skulle det visa sig. Med lite mer än kvarten kvar nådde Ivan Kricak högst på en frispark, som just Herman Johansson för säkerhets skull tryckte in i nät även om den passerat mållinjen.

Hussein Carneil hade ett kanonskott i ribban med ett par minuter kvar till full tid, samtidigt som Jacob Bergström byttes in för bortalaget efter ett halvårs skadefrånvaro. Marcus Berg saknades på grund av avstängning, vilket märktes tydligt i IFK Göteborgs offensiva spel. Spridda burop hördes på slutsignal.

Bergström efter matchen:

– Givetvis väldigt skönt. Lycka att vara tillbaka. Det har varit mycket gråt och jobbigt mentalt, men det är över nu.

Motståndet får sig en pik i Discovery+.

– Ett lag spelar fotboll och ett lag gör något annat. 1–1 är väl ganska rättvist.