Manchester United slog Southampton med 1–0.

Men i slutsekunderna blev tränaren José Mourinho utvisad.

– Varför? Fråga domaren, säger han efteråt.

825-miljonersvärvningen Romelu Lukaku har fått bästa tänkbara start i Manchester United.

Borta mot Southampton slog han till igen.

I den 20:e minuten tryckte han in sin egen nickretur fram till 1-0. Det var hans sjätte ligamål på lika många matcher den här säsongen – och hans 91:a totalt i Premier League (lika många som exempelvis Ole Gunnar Solskjaer).

Vägrade lyda

Ramsan har skapat ramaskri i England då den anses stötande och kränkande. Enligt The Times ska Uniteds matchvärdar har blivit ombedda att försöka stoppa fansen från att sjunga den på hemmamatcherna, och så sent som i torsdags kom Lukaku själv med en vädjan.

”Fans har menat väl med deras sånger, men låt oss nu gå vidare tillsammans”, sa han i ett uttalande.

Men de vägrade alltså lyda order.

”Vi är Man United, vi sjunger vad vi vill”, skanderades efter ramsan.

United släppte efter matchen ett pressmeddelande där de upprepade att fansen inte bör sjunga sången.

Klubben har begärt ut tv-bilder för att kunna identifiera de supportrar som inte lydde önskemålet.

Mourinho utvisad

Southampton pressade på för en kvittering och med mindre än minuten kvar att spela fick hemmalaget en hörna som domaren tyckte skulle slås om.

Då brann det till för José Mourinho – som visades ut.

– Varför? Jag vet inte... Ni får fråga domaren, säger tränaren efteråt.

United höll dock undan och vann med 1–0 och man fortsätter således att imponera. Man ligger tvåa i tabellen, på samma poäng (16) som Manchester City, men med sämre målskillnad.

– Det här var tre fantastiska poäng och de är lika mycket värda som om vi hade vunnit med 4-0. Vi visste att det här var en svår bortamatch, säger Mourinho.

Han får även frågor om fansens Lukaku-ramsa.

– Jag vet inte vad som sjungs, men våra fans var fantastiska hela matchen, säger han.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna i sin helhet på Viaplay.