Olsson "Aldrig nöjda när vi inte vinner"

Djurgården hade chansen att haka på i tätstriden.

Men efter 0-0 mot Åtvidaberg kan tåget ha gått.

– Matcherna går inte alltid som man tänkt sig, säger Djurgårdens tränare Pelle Olssons till CMore.

Djurgården hade ett imponerande facit inför matchen mot Åtvidaberg. Tolv raka matcher utan förlust och det blev en trettonde.

De flesta trodde nog på vinst för hemmalaget, men Åtvidaberg stod upp bra och ordnade överraskande 0-0 mot ett jagande Djurgården.

– Vi krigade på som fan, säger Åtvidabergs tränare Roar Hansen.

Krock mellan Øyvind Hovda och Colley

Första halvleken bjöd inte mycket action. Mest dramatisk var krocken mellan Tor Øyvind Hovda och Omar Colley. Båda spelarna blödde ymnigt från huvudet och fick kliva av planen för att bli omplåstrade, men kunde sedan fortsätta spela.

Närmast mål var skyttekungen Nyasha Mushekwi med ett skott i stolpen och en cykelspark som gick över.

Djurgården pressade sista 20

Andra halvan av matchen var var mer händelserik.

Under de sista tjugo minuterna pressade Djurgården på ordentligt för att spräcka nollan.

Först hade Sam Johnson ett jätteläge, men Henrik Gustavsson i målet gjorde en enorm räddning. Med två minuter kvar av ordinarie tid stod målvakten för ytterligare en jätteinsats, när han räddade Kerim Mrabatis avslut på mållinjen.

Närmare än så kom inte Djurgården.

Åtvidaberg skrällde sig till en poäng, och hemmalaget stannar kvar på fjärdeplatsen, fem poäng efter ledande IFK Göteborg.

"Aldrig nöjda när vi inte vinner"

Pelle Olsson var inte nöjd med en poäng.

–Det var en lurig match. Vi gjorde inte mål på våra chanser. Vi jagade hela matchen, men var inte tillräckligt lyckosamma, säger han till CMore och fortsätter:

– Vi fick ingen rytm i spelet. Det tog en bit in i andra innan vi fick dem nedtryckta. Vi är aldrig nöjda när vi inte vunnit.

Roar Hansen tackade sin målvakt Henrik Gustavsson för det oavgjorda resultatet.

– Djurgårdens chanser var lite hetare än våra. Jag är jättenöjd med första halvlek. De skapar några riktigt heta målchanser, men vår rutinerade målvakt kliver fram där, säger han .

Betyg Djurgården-Åtvidaberg

Djurgården

12. Kenneth Höie Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus

17. Tim Björkström Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus

13. Emil Bergström Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus

15. Omar Colley Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus

2. Jesper Arvidsson Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus Något ojämn, men flera fina inlägg i andra halvlek.

18. Kerim Mrabti Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus

6. Alexander Faltsetas Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus

22. Jesper Karlström Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus (ut 81)

10. Daniel Berntsen Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus

11. Amadou Jawo Betyg: 1 av 5 plusBetyg: 1 av 5 plus (ut 61) Helt misslyckad säsong så här långt. Matchovanan lyste igenom.

21. Nyasha Mushekwi Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus

Avbytare:

Sam Johnson (61) Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus Närmast att spräcka Åtvidabergs nolla med två farliga nickar.

Stefan Karlsson (81)

Tränare: Pelle Olsson Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus

Åtvidaberg

1. Henrik Gustavsson Betyg: 4 av 5 plusBetyg: 4 av 5 plus Matchens lirare var målvakten Henrik "Fimpen" Gustavsson som imponerade med reflexräddningar på avslut från nära håll.

28. Martin Lorentzson Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus

3. Månz Karlsson Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus

10. Mauricio Albornoz Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus

4. Andreas Dahlén Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus

32. Martin Christensen Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus

6. Ammar Ahmed Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus

18. Tor Öyvind Hovda (64) Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus Debuterande Tor Öyvind Hovda knockades efter tre minuter men stod sen för en sammanhållande insats på mitten tills han tvingades utgå.

7. Kristian Bergström Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

14. Simon Skrabb (91) Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus

19. John Owoeri (86) Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus John Owoeri hotade Djurgårdens backlinje med sin snabbhet vid flera tillfällen men avsluten höll inte samma kvalitet.