Bekräftat: Jörgen Lennartsson tar över norsk klubb

Av: Daniel Sörensen

Publicerad:
Foto: NIKLAS LARSSON / BILDBYRÅN

Jörgen Lennartsson fick sparken av IFK Göteborg för ett år sedan.

Nu är han klar som huvudtränare för ett nytt lag, norska Lilleström.

– Jag är otroligt motiverad, hungrig och inspirerad för att jobba som tränare igen, säger han till klubbens hemsida.

Efter drygt två och en halv säsong i IFK Göteborg fick Jörgen Lennartsson, 53, lämna klubben. Säsongen 2017 inleddes med 18 poäng på 14 matcher, det räckte inte för att få Lennartsson att behålla jobbet.

Sedan dess har smålänningen haft en roll som scout åt Åge Hareide och det danska landslaget.

Men nu är det dags för nya äventyr. I dag bekräftade norska Lilleström att Jörgen Lennartsson blir klubbens huvudtränare.

– Jag är otroligt motiverad, hungrig och inspirerad för att jobba som tränare igen. Lilleström passar mig perfekt med den kulturen, historien och andan som råder där, säger han till klubbens hemsida.

”Var ett enkelt val att göra”

Lilleström kom tolva (av 16 lag) i norska Eliteserien i fjol. Denna säsong ligger de för tillfället på trettonde plats, med bara tre vinster på 16 matcher.

Jörgen Lennartsson ser fram emot utmaningen att styra skutan åt rätt håll igen.

– Det var ett enkelt val att göra när Simon (Mesfin, sportchef) ringde och frågade om jag var intresserad. Vi träffades och hade ett bra samtal. Det är en ära att vara Lilleströms tränare och jag är oerhört inspirerad och hungrig att komma i gång, säger han och fortsätter:

– Men samtidigt måste jag ha en ödmjuk och respektfull inställning gentemot vårt tabelläge. Vi ska göra allt för att förbättra det.

Har tränat Göteborg

Jörgen Lennartsson kommer ursprungligen från Växjö och har tidigare i sin tränarkarriär haft huvudansvaret i Häcken, Elfsborg, Göteborg, Stabaek samt det svenska U21-landslaget.

I Lilleström ersätter han nu den norska tränaren Arne Erlandsen som sedan tidigare också har tränat IFK Göteborg.

Som spelare representerade Erlandsen Lilleström i tre omgångar, och mellan 1982 och 1983 gjorde han 40 matcher för Djurgården.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.