Klubben rullade ut Syrianska på hemmaplan och vann med 2–0.

– Det ser ljust ut, säger målskytten Andreas Bengtsson i TV4 Sport.

Tabelltvåan mot jumbon.

Och det blev ungefär så enkelt för Halmstad att besegra Syrianska som det kändes på förhand.

I den första halvleken spelade Hallands-klubben i närmast ut sitt motstånd och utöver Alexander Ruud Tveters ledningsmål i den 30:e minuten hade hemmalaget ytterligare två bollar i stolpen.

Täta bakåt

Syrianska hade påtagliga problem att skapa heta lägen mot Halmstad som endast släppt in fyra mål på elva matcher och när Andreas Bengtsson sköt in 2–0-målet i 77:e minuten var matchen avgjord.

– Ett av de enklare målen i min karriär, säger Bengtsson i TV4 Sport efter att han bara stötte in en boll som landat på mållinjen.

"Blandar och ger"

Halmstad imponerade till synes, framför allt i den första halvleken, men Bengtsson var av annan åsikt.

– Vi blandar och ger, kommer inte riktigt upp till vår standard, tyckte han.

– Men det ser ljust ut. Vi har en stark moral i laget.

Segern var Halmstad fjärde på de fem senaste matcherna och tar klubben till serieledning i superettan.

I kvällens andra match i superettan såg Gais ut att gå mot tre tunga poäng borta mot Assyriska.

Malkolm Moenzas frisparksmål fram till 2–1 tycktes bli det matchvinnande målet, men i den andra tilläggsminuten orsakade Johan Lundgren en straff och Tim Söderlund gjorde sin plikt, fastställde slutresultatet 2–2 och räddade en poäng till Södertälje-klubben.