Uppdaterad 2016-10-12 | Publicerad 2016-10-11

Tyskarna körde över Nordirland

Tyskland fortsätter att köra över allt motstånd i VM-kvalet.

Tisdagens offer: Nordirland, 2–0.

Tyskland inledde resan mot VM-slutspelet i Ryssland 2018 med att slå Norge med 3–0 på Ullevål, och i lördags besegrades Tjeckien med samma siffror på Hamburg Arena.

Under tisdagen var det Nordirlands tur, eller rättare sagt otur, att ställas mot storfavoriten i grupp C.

Dominerade fullständigt

Joachim Löws mannar dominerade spelet på HDI-Arena i Hannover och hade tagit död på all spänning redan efter 17 minuters spel.

Då var ställningen 2–0 och matchen i princip avgjord. Julian Draxler inledde målskyttet då han fick ett skottläge utanför straffområdet och placerade bollen till vänster om målvakten Michael McGovern. Fyra minuter senare nickade Sami Khedira, efter en hörna, in bollen som gav 2–0.

Bud på fler mål

Trots det tidiga avgörandet slog inte hemmalaget av på takten. Tyskland ville visa sin klass inför hemmapubliken, stod för 68 procent av bollinnehavet och kom till avslut 22 gånger, men de som väntade på 3–0-målet fick vänta förgäves.

– Luften gick ur lite i andra halvlek, men det var ett rättvist resultat, säger Khedira till AP.

Löw skrev historia

Joachim Löw var av samma uppfattning.

– Vi slutförde jobbet, men det var inte så enkelt. De försvarade sig djupt och krympte ytorna, säger Löw, som har lett Tyskland till 94 segrar och därmed tangerar Sepp Herbergers rekord.

Den tyska segermaskinen har nu spelat totalt 87 VM-kvalmatcher och bara förlorat två, 1–5 mot England 2001 och 0–1 mot Portugal 1985.