Halmstads ilska efter hockeytacklingen i derbyt: ”Det där är inte fotboll”

Publicerad 2018-05-01

Det var upp till kamp i det oavgjorda Hallandsderbyt mellan Halmstad och Falkenberg på första maj.

Hemmalagets Gabriel Gudmundsson tvingades bryta matchen efter en våldsam hockeytackling av Falkenbergs Tobias Karlsson.

– Det där är inte fotboll, säger Halmstads tränare Igor Krulj.

Falkenberg låg tvåa i superettan på maximala tolv poäng på fyra matcher inför dagens match på Örjans vall.

Det var dock 13:e-placerade Halmstad som tog ledningen när Pontus Silfwer i den 36:e minuten gjorde sitt första mål för säsongen. Silfwer mötte en passning vid straffområdeslinjen och placerade behärskat in en bredsida vid högra stolpen bakom målvakten Hampus Nilsson.

Strax före paus kom gästernas mittback Tobias Karlsson in sent i en duell och delade ut en rejäl tryckare på Gabriel Gudmundsson.

– Det var en rejäl tackling och den tar illa på Gabriel Gudmundsson, säger kommentatorn Daniel Kristiansson i C Mores sändning.

– Det är en hockeytackling, verkligen, fortsätter han.

”Väldigt snurrig i skallen”

Gudmundsson tvingades bryta matchen och ersattes i paus av Tryggvi Haraldsson.

– Han (Gudmundsson) känner sig väldigt snurrig i skallen. Det är väl inte så konstigt med tanke på den tackling han fick, säger Halmstads tränare Igor Krulj till C More.

– Den är ganska grov, det där är inte fotboll.

Tobias Karlsson klarade sig undan med en varning.

Falkenberg var farliga i både första halvlek och i inledningen av den andra. Halmstad tvingades bland annat till tre räddningar på mållinjen efter att målvakten Malkolm Nilsson blivit överspelad.

I den 74:e minuten kom till slut kvitteringen när Halmstads Kosuke Kinoshita stötte in bollen i eget mål efter en tilltrasslad hörnsituation.

Fem minuter senare var Halmstad nära att ta tillbaka ledningen, men Falkenbergs målvakt Hampus Nilsson gjorde en jätteräddning på Johan Oremos nick.

”Kunde lika gärna ha blivit 8–8”

Hallandsderbyt slutade 1–1 inför 4 417 åskådare på Örjans vall.

– Det regnade rätt mycket, en del tacklingar, gula kort, bra stämning runtomkring och två lag som bjuder på väldigt mycket målchanser, säger Igor Krulj efter matchen.

– Ser man till målchanserna för båda lagen tycker jag att det är rättvist med 1–1.

Johan Oremo tyckte dock att matchen lika gärna hade kunnat sluta 8–8, och Falkenbergs målvakt Hampus Nilsson kunde inte annat än att hålla med.

– Det är en helt öppen match med många många målchanser åt båda håll. Vi har tre stycken som dansar på linjen och de var vassa i andra halvlek. Det kunde lika gärna ha blivit 8–8, säger Nilsson till C More.

Resultatet innebär att Halmstad går upp tolfte plats i tabellen med fyra poäng på fyra matcher. Falkenberg går upp i topp med tretton poäng på fem matcher.