Men mot Sundsvall satt det långt inne.

IFK Göteborg

Gif Sundsvall åkte för andra året i rad ur Svenska cupen i kvartsfinal.

Och trots en bra inledning mot de svenska mästarna räckte det inte till på torsdagskvällen.

En halvtimme in i matchen satte Erkan Saglik huvudet på en hörnboll och nickade in ledningsmålet som stod sig fram till paus. Efter vilan kom Göteborg ut med nya krafter och blott 18-årige Jakob Johansson utjämnade till 1–1.

I matchens 63:e minut svarade Hannes Sigurdsson med en hård kanon i Kim Christensens vänstra kryss och Giffarna var återigen i ledningen.

Men sen tog energin slut och Göteborg kunde ånga på.

– Vårt unga lag stod upp riktigt bra och speciellt i andra halvlek var vi det klart bättre laget, säger IFK-tränaren Jonas Olsson till TT.

Fem minuter senare utnyttjade Tobias Hysén fummel i Sundsvalls backlinje och kort därefter hittade Stefan Selakovic till Pontus Wernbloom som slog in slutreultatet 3–2.

– Bollen kom perfekt det var bara att sticka fram huvudet och bollen smet ju in rätt bra, säger IFK Göteborgs matchvinnare till TT.

– En otroligt skön seger, utan tvekan en av våra bästa matcher på ett bra tag. Det var starkt av oss att vända underläge två gånger under matchen, säger Pontus Wernbloom till TT.

De regerande svenska mästarna får möta skrällaget Enköpings SK i semifinalen i Svenska cupen.