Första matchen på tre månader för Gareth Bale.

Walesaren agerade inhoppare och avgjorde tillställningen mot Espanyol.

Real Madrid leder La Liga med fyra poäng fler än Barcelona.

– Vi har inte vunnit någonting ännu, säger tränaren Zinedine Zidane.

Den 22 november 2016 var senast Gareth Bale spelade en tävlingsmatch för Real Madrid. Då byttes walesaren ut i segermatchen mot Sporting i Champions League.

27-åringen genomgick en operation på grund av en skadad fotled och har sedan dess varit borta från spel. Mot Espanyol i kväll blev det comeback för honom.

Fyra poäng före Barcelona

Bale ersatte Alvaro Morata i den 71:e minuten. Drygt tio minuter senare gjorde Bale 2–0 till Real Madrid. Det blev slutresultatet för serieledaren. Morata gjorde det första målet i matchen efter en halvtimmes spel.

Real Madrid, som har gjort mål i 42 raka tävlingsmatcher, toppar La Liga fyra poäng före Barcelona. Madrid har spelat en match mindre.

– Vi har inte vunnit någonting ännu. Det är bara att fortsätta köra på. Vi har två tuffa matcher framför oss. Det är en viktig match på onsdag, säger tränaren Zinedine Zidane.