Landskrona fick oavgjort mot Helsingborg – kvitterade i 93:e

Publicerad 2018-05-15

Helsingborg såg ut att gå mot tre poäng i derbyt mot Landskrona, men på stopptid höll hemmalaget på att vända helt på steken.

I den 93:e minuten nickade Sadat Karim in kvitteringen och kort därefter gjorde Sean Okoli sånär 2–1.

– 1–1 känns som ett rättvist resultat, säger Karim till Sportbladet.

Knappa tre mil skiljer mellan Landskorna och Helsingborg. Antagligen var det just avståndet och det strålande solskenet som gjorde att 8 192 personer hade tagit sig till Landskrona IP för att se derbyt mellan Skånerivalerna.

Men det såg länge ut som att den stora folkmassan inte skulle få se några mål. Andri Runar Bjarnason missade ett öppet mål för Helsingborg och i den andra änden av planen bjöd Pär Hansson på flera kvalificerade räddningar.

”Hade chans att vinna”

Helsingborgs isländske anfallare skulle dock få revansch. I den 81:a minuten blev 27-åringen fint framspelad av Mattias Almeida och kunde placera in 1–0. Bjarnasons mål såg länge också ut att bli matchens enda.

– Det var en intressant och spännande match. Det kändes som vi hade en bra chans att vinna, men då gjorde de mål i stället, säger Sadat Karim.

Och det var inte långt ifrån att Landskrona också skulle lyckas vinna matchen. I den 93:e minuten nådde Sadat Karim högst på ett inlägg från Edafe Egbedi och prickade in kvitteringen ottagbart med pannan.

Okoli sånär matchvinnare

På en kontring dryga minuten senare hittade Egbedi på nytt rätt med ett inlägg. Denna gång var det Sean Okoli som fick huvudet på bollen, men nicken gick rakt på Pär Hansson som enkelt kunde rädda.

– Vi jobbade hårt hela matchen och 1–1 känns som ett rättvist resultat. Det var skönt att göra mål och hjälpa laget, det var inte mycket tid kvar. Vi har tränat på bra hela veckan inför den här matchen, så det är skönt att vi inte förlorade, säger Karim.

I och med det oavgjorda resultatet hoppar Landskrona upp till en niondeplats i superettan. Helsingborg är fortsatt fyra, tre poäng bakom AFC på tredjeplats.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.