Berg blåst på hjälte- rollen i slutminuten

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-10-25

Men två nya mål av stekhete svensken imponerar

Marcus Berg satte två mål och såg ut att bli Hamburgs hjälte för andra matchen i rad.

Men svensken snuvades på hjälterollen i sista minuten.

Kevin Kuranyis kvittering betydde att Hamburg ”bara” fick 3–3 borta mot Schalke.

– Jag borde ha avgjort tidigare, säger Berg självkritiskt.

Värmlänningen Marcus Bergs sejour i Hamburg inleddes tungt, men nu verkar det ha lossnat på allvar. Segermålet mot Celtic i Europa League i torsdags följdes i kväll upp av två nya mål i Bundesliga.

Det började bra för Hamburg på Veltins-Arena i Gelsenkirchen. I 27:e minuten tog sig Eljero Elia runt på vänsterkanten och spelade bollen snett inåt bakåt till Marcus Berg som stötte in 1–0 med vänsterfoten. Strax före paus utökade Piotr Trochowski på en mycket vacker frispark och i det läget var det inte mycket som talade för hemmalaget.

Svngig match

Men Schalke kom ut som ett nytt lag efter paus och i 50:e minuten nickade Kevin Kuranyi in reduceringen på Rafinhas inlägg.

Och med en halvtimme kvar blev allt nattsvart för Berg och hans lagkamrater. David Roszehnal blev frilägesutvisad och bara två minuter senare nickade Lukas Schmitz in kvitteringen på returen efter att Rafinhas mäktiga frispark träffat ribban.

Med en man mindre såg Hamburg ut att vara på väg mot en förlust – men då bjöd Marcus Berg Schalke på en riktig kalldusch med tio minuter kvar. Ze Roberto svarade för ett vackert solonummer och serverade Berg som, med vänsterfoten, kallt rullade in 3–2 mellan benen på målvakten Manuel Neuer.

Berg firade med att sätta händerna bakom öronen och i det läget var Schalke-publiken knäpptyst.

”Vi hade chanser”

Men Schalke fick jubla till slut.

I sista minuten av ordinarie tid slog inhopparen Levin Kenia ett inlägg och Kevin Kuranyi nickade in 3–3 och blåste Berg på hjälterollen.

– Det är alltid kul att göra mål, men det är segrarna som räknas och nästa vecka är det en ny match. Det är bara att jobba hårt, säger Berg till Eurosport 2.

Svensken anser att poängförlusten var onödig:

– I början av andra halvlek hade vi några chanser där vi borde ha gjort mål och då hade matchen varit över. Jag själv hade ett läge där jag borde ha gjort mål, men missade bollen. Det gav dem energi att komma tillbaka, säger Berg.