”Chippens” succé – låg bakom tre mål

Uppdaterad 2018-07-26 | Publicerad 2014-08-14

Snurrade upp Norrköpingsförsvaret när Mjällby vann Se hans mål i Sportbladet News

Christian ”Chippen” Wilhelmsson gör succé i Mjällby.

I sin allsvenska debut från start låg yttermittfältaren bakom samtliga av Mjällbys tre mål.

– Jag fick ett rus i kroppen, det var länge sedan jag kände så, säger han.

Christian ”Chippen” Wilhelmsson, 34, återvände till Mjällby i slutet av juli och i kväll mot IFK Norrköping gjorde han sin debut från start i allsvenskan.

Och det tog inte ens sex minuter för Mjällbys omskrivna ”nyförvärv” att näta. Efter fem minuter och 36 sekunder hade 34-åringen slagit till med sitt första allsvenska ligamål någonsin – efter att ha snurrat upp halva Norrköpings backlinje.

Hade lekstuga på kanten

Vid ledningsmålet tog ”Chippen” emot bollen utanför straffområdet, men nöjde sig inte med att ta skott förrän han hade vänt ut och in på Norrköpingsförsvararna Marcus Falk-Olander och Linus Wahlqvist. Skottet gick sedan, via en touch, in till 1-0 bakom målvakten David Nilsson.

– Det kändes som att det var ganska bra va? Jag ska hem och titta på det, säger han till Sportbladet efter matchen.

2-0 kom efter att 34-åringen spelat fram till Viktor Agardius, vars skott bröstades in i mål av Kristian Haynes, som sedermera erkände att det var handen och inte bröstet som gjorde så att bollen gick i mål.

”Chippens” målskörd följdes sedan upp med 3-0 på straff, en straff som ordinarie straffskytt Haynes lämnade över.

– Jag fick ett rus i kroppen, det var längesedan jag kände så. Det var en väldigt speciellt känsla, det var fantastiskt skönt. Jag vill ju så mycket och försöker hjälpa min moderklubb, och i läget vi är nu, då kändes det extra skönt, säger han.

Byttes ut efter ljumskproblem

Men det fick räcka med två fullträffar för Christian Wilhelmsson i matchen. 34-åringen byttes ut någon minut in i andra halvlek efter besvär med ljumsken.

– Det känns inte bra. Det drar och känns inte alls behagligt. Det är irriterande, speciellt när jag känner att jag börjar komma igång, säger han.

Norrköpings Alexander Fransson reducerade till 3-1 i den 80:e minuten, men närmare än så kom inte ”Peking”.