Davies målskytt när Bajen vann

Uppdaterad 2018-08-08 | Publicerad 2008-04-07

Men ingen rolig match för Shaaban

Rami Shaaban fick inte någon rolig start på sin Söderstadionkarriär. Ett lobbskott från halva plan gav GIF Sundsvall ledningen med 2–1. Men efter mål av bland andra Charlie Davies vann Bajen med 5–3.

– Jag är mognare i år, säger Davies till PPV.

Det var en fotbollsfest på Söderstadion som slutade med en grönvit klang- och jubelföreställning. Hammarby fick det att lossna mot slutet och segersiffrorna skrevs till klara 5–3, men det såg sisådär ut efter den första halvleken.

Det började bra för Hammarby och Rami Shaaban. Petter Andersson gick snyggt förbi hela GIF-försvaret och sköt via stolpen 1–0 i den tolfte minuten. Bara ett par minuter senare kvitterade dock gästerna genom sin store forward Hannes Sigurdsson efter en tabbe av David Johansson. Högerbacken skulle rensa, men slog bollen till Sigurdsson som vände bort Suleyman Sleyman och dunkade in 1–1.

Shaaban fastfrusen

En kvart senare kom två stora tabbar i en följd. Det började med att Petter Andersson förlorade bollen till Giffarnas Stefan Ålander mitt på planen. Ålander tittade upp, såg att Shaaban stod långt ut och drog på en lång lobb. Shaaban verkade fastfrusen i den gröna mattan och hann inte tillbaka utan fick se bollen gå över honom i mål.

I slutminuten kunde sedan Erkan Zengin kvittera med ett skott från nära håll och ställningen var 2–2. I andra halvlek ökade hemmalaget tempot och när Paulinho Guara tryckte in 3–2 från nära håll hade Hammarby matchen. Haris Laitinen gjorde 4–2 med tio minuter kvar och sedan hittade Charlie Davies äntligen rätt när han fick chansen i friläge.

– Det var en bra boll av Lolo (Chanko) och vi behövde ett mål. Det var bra för mitt självförtroende, säger han till PPV.

För Rami Shaaban gick det fortsatt tungt. Hannes Sigurdsson kunde lobba in 3–5 i slutet. Glädjande för Hammarby är i alla fall att de är enda laget med full pott efter två omgångar. GIF Sundsvall står utan poäng.