Chelseas defensiv knäckte Fenerbache

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-04-08

Men ny målvaktsskada oroar

Ett tidigt mål och sedan var butiken stängd. Chelsea var som Chelsea brukar vara hemma mot Fenerbahce. Till slut blev det seger med 2–0. Men en skada och en avstängning ställer till det inför semifinalen mot Liverpool.

– Vi måste rycka upp oss till matchen mot Liverpool, säger Frank Lampard.

Det dröjde fem minuter, sedan hittade Michael Ballack rätt efter ett inspel från Frank Lampard. Därmed hade Chelsea fått precis den start de ville ha och de kunde kontrollera händelserna på Stamford Bridge. Fenerbahce hade svårt att hota, men det betyder inte att Chelsea inte hade några problem i matchen.

Efter en utspark fick målvakten Carlo Cudicini lämna planen. Då hade det bara gått 25 minuter. Förstemålvakten Petr Cech var skadad sedan tidigare och nu kan Cudicini vara borta. Det såg ut som en muskelskada. Dessutom drog Michael Essien på sig ett onödigt gult kort som innebär att han är avstängd i den första semifinalen.

Fenerbahce ryckte upp sig något när Chelsea backade hem och tredjemålvakten Hilario tvingades göra ett par ingripanden. Problemen till trots så säkrade Chelsea till slut segern genom ett mål från Frank Lampard som satte 2–0.

– Det var tufft. All ära till Fenerbahce. De gjorde det svårt för oss och skapade några chanser, säger Frank Lampard enligt soccernet.com.

Nu väntar en ny semifinaldrabbning mot Liverpool, precis som 2005. Då vann Liverpool med 1–0 över två matcher på ett mål som blev omdiskuterat. Räkna med att Chelsea vill ha revansch.

– Vi har varit där förr. Vi vet allt om dem, de vet allt om oss. Det är fantastiskt hur många gånger vi har varit i den här situationen. Det kommer att bli en tuff match, säger Lampard.