Zlatan inbytt och hjälte för sitt PSG

Uppdaterad 2016-01-20 | Publicerad 2016-01-19

”Jag har varit i form varje dag”

PARIS. Paris Saint-Germain var illa ute mot Toulouse, men efter ett inhopp slog Zlatan Ibrahimovic in 2–1 på straff och skickade PSG vidare i franska cupen.

Men någon formtopp vill han själv inte prata om.

– Jag har varit i form varje dag, säger Zlatan till Sportbladet.

Laurent Blanc satte flera ordinarie spelare på bänken i sextondelsmötet med Toulouse och fick se sitt lag släppa in ett mål redan i matchens elfte minut, efter dåligt försvarsspel.

PSG kom ingen vart anfallsmässigt i första halvlek och klev av planen i paus till publikens busvisslingar.

Tio minuter in i andra nickade David Lauiz in en hörna och Paris Saint-Germain fick lite syre. Zlatan Ibrahimovic byttes in i 64:e minuten och slog en boll i mål efter bara några sekunder, men blev avvinkad för offside. Toulouse försvarade sig effektivt och såg länge ut att få matchen på Parc des Princes till förlängning. Men strax före full tid kom räddningen, när Layvin Kurzawa föll i offensivt straffområde efter en närkamp och domaren pekade på straffpunkten.

”De gör det inte lätt”

Zlatan Ibrahimovic slog säkert in 2–1 bakom Toulouse målvakt Goicoechea.

– Det var andra matchen på sju dagar som vi möter samma lag, de gör det inte lätt för en. De backar hem med hela laget och ställer upp väldigt defensivt. Men vi lyckades, vi vinner den här matchen och nu är vi vidare i cupen, säger Zlatan till Sportbladet efter matchen.

Det var hans 20:e mål för säsongen alla turneringar inkluderade, varav 16 kommit i ligaspelet där Zlatan leder skytteligan i överlägsen stil. Men någon formtopp vill han inte kännas vid.

– Jag har varit i form varje dag. Det enda skillnaden var att jag inte spelade då (i början av säsongen, reds. anm).

”Mål sedan dag ett”

Men du behövde ett tag för att komma in i målformen i början av säsongen?

– Det har varit mål sedan dag ett. Det enda jag missade var supercupen och Champions League, säger Zlatan.

En titt på säsongen hittills visar att Zlatan, efter tre mållösa matcher i säsongsinledningen i augusti och september (före och efter hans skadeuppehåll) inte gått mållös två matcher i rad under resten av säsongen.

På lördag möter PSG tabelltvåan Angers i ligan, och nästa onsdag är det dags för Toulouse på Parc des Princes igen.

– Nu ska vi möta dem en gång till, då blir det garanterat fler mål, säger Zlatan Ibrahimovic till Sportbladet.