Ödegaard debuterade i galen målfest

Uppdaterad 2015-05-24 | Publicerad 2015-05-23

Målkalas i säsongsavslutningen

Med en kram bytte stjärnan Cristiano Ronaldo in debutanten Martin Ödegaard i matchen mellan Real Madrid och Getafe.

16-åringen blev därmed den yngste någonsin som spelat för storklubben.

– Jag är stolt och glad, säger han.

Real Madrids avslutade säsongen med sanslös målfest när laget besegrade lokalkonkurrenten Getafe med 7-3. Inget av lagen hade något att spela för och bjöd varandra på mål om vartannat.

I den 58:e minuten gjorde norrmannen Martin Ödegaard a-lags debut – 16 år och 157 dagar gammal.

Därmed är han den yngsta spelaren som spelat för Real Madrid i La Liga.

– Det var speciellt för mig att spela på Bernabeu. Jag är stolt och glad. Jag har haft det bra här under mitt första år, säger han till Real Madrid-TV.

Ersatte Ronaldo

Supertalangen var nära att få en assistpoäng när han serverade Jesé Rodriguez bollen, men spanjoren lyckades inte förvalta läget.

– Jag kände mig bekväm. Det var nervöst att spela inför så många människor, men jag försökte njuta av det, sa 16-åringen.

Spelaren som Ödegaard ersatte var inte vem som helst, det var storstjärnan Christiano Ronaldo.

Med en kram och lyckönskningar bytte portugisen – som var på spelhumör och gjort hattrick – in norrmannen. Ronaldo var då bara två mål från att nå ikapp Lionels Messis rekord på 50 mål för en enda säsong i ligaspelet, men han tog ändå bytet med en klackspark.

Hattrick av Ronaldo

Målkalaset inleddes i minut 13 då Cristiano Ronaldo nickade in 1-0. Getafe gjorde sedan både 1-1, och 2-1, innan Ronaldo först drog in en frispark och två minuter senare satte en straff.

Precis innan paus kvitterade  Getafe återigen till 3-3.

Andra halvlek började på samma sätt som den första slutade.

Två minuter tog det innan Chicarito kunde sätta dit en retur och fyra minuter senare hade James Rodriguez skruvat in en frispark.

Jesé satte sedan 6-3-målet efter ett fint väggspel med James innan Marcelo avslutade målkalaset med sitt 7-3-mål.