Supervändning av tvåan Lazio

Publicerad 2012-02-10

Lazio närmar sig Zlatans Milan

Reste sig på nio Lazio var en man kort sedan Konko blivit utvisad i den 33:e minuten. Ändå vände laget 0–2-underläge till seger 3–2 mot Cesena och laget tog tre extremt viktiga poäng i titelracet.

En man utvisad och underläge med 0–2 i halvtid.

Då stod Lazio för en makalös vändning med tre mål på tio minuter – och tog sig tillbaka in i titelracet.

– Lika fantastiskt som att vinna derbyt, säger tränaren Edy Reja.

Om den första halvleken var nattsvart för Lazios del, var den andra självlysande himmelsblå.

Mål av Adrian Mutu och januarifyndet Vincenzo Iaquinta gav Cesena en betryggande ledning i paus.

Matchen var till synes över, men 18 minuter in i den andra halvleken hade den vänts upp och ned.

Lulic utjämnade

Brasilianske playmakern Hernanes bombade in reduceringen i den 53:e matchminuten. Med timmen spelad utjämnade Senad Lulic, och bara två minuter senare sköt tjecken Libor Kozak avgörande 3–2 med sitt första ligamål.

Tre mål inom loppet av tio minuter – och Lazio hade stulit tre poäng.

– En otrolig seger för vår del. Det är alltid svårt med två måls underläge och bara tio man, säger matchvinnaren Kozak, som gjorde comeback efter skada, till AP.

– Jag är glad över att vara tillbaka och att få göra ett viktigt mål.

Tre poäng bakom Juve

Innan den sensationella vändningen såg romarna ut att gå mot sin fjärde förlust på sju ligamatcher under 2012.

Lazio ligger nu endast tre poäng bakom serieledande Juventus, dock med två matcher mer spelade.

Milan, på andra plats, ligger två poäng före och med en match mindre spelad.

Tränaren Edy Reja jämförde segern med att vinna ett Romderby.

– Jag vet inte vem jag ska utnämna till matchens lirare. Alla spelade så bra, säger han.