Svennis första förlust

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2007-08-25

Fabregas frälste Arsenal och spräckte Schmeichels nolla

Äntligen Arsenals Francesc Fabregas blev den första att göra mål på Kasper Schmeichel i Citys mål den här säsongen.

Svennis smekmånad är över.

Idag kom Svennis första förlust med Manchester City – trots flera fina chanser och en straffräddning av Kasper Schmeichel.

Efter 350 minuter spräcktes Citys nolla av Francesc Fabregas.

Arsenal radade upp chanser, men det verkade länge som att City och Schmeilchel inte kunde släppa in mål i årets Premier League.

Robin van Persie hade de hetaste chanserna, men Schmeichel tog allt. I den andra halvlek blev Alexander Hleb fälld av Micah Richards i straffområdet. men inte ens från elvameterspunkten kunde Arsenal få hål på City.

Van Persie slog straffen i mitten. Schmeichel slängde sig åt vänster, men lyckades rädda. I den 80:e minuten kunde de inte stå emot längre. Fabregas fick ta emot en boll i straffområdet och dunkade upp bollen i krysset. Otagbart för Schmeichel, som i slutminuterna var nära att kvittera när han sprang upp på en city-hörna.

Missade friläge

Svennis lag skapade ett par riktigt bra chanser. I den första halvleken fick Elano bollen i ett 3-mot-1 läge. Han hade chansen att släppa ut bollen till en fri Stephen Ireland, men brassen valde att skjuta. Ett totalt misslyckad skott som Manuel Almunia enkelt kunde rädda.

I den andra halvlek hade Martin Petrov ett skott som smet precis utanför och Emile Mpenza missade ett friläge.

Förlusten var Svennis första som manager i Premier League.

Chelsea upp i topp

Chelsea passerade Manchester City i toppen av tabellen efter en 1–0-seger mot Portsmouth. Ett långskott signerat Frank Lampard blev matchens enda mål. Liverpool bortavann mot Sunderland med 2–0 efter mål av Mohamed Sissoko och Andrej Voronin.

Olof Mellberg blev bortspelad när Clint Dempsey nätade för Fulham. Aston Villa kunde dock vinna med två mål i andra halvlek, först självmål av Zat Knight och sedan 2–1 av Shaun Maloney. Bolton med Christian Wilhelmsson på bänken vann med 3–0 över Reading. West Ham utan Fredrik Ljungberg klarade 1–1 mot Wigan och Birmingham slog Derby med 2–1.

Blackburns Roque Santa Cruz inledde målskyttet mot Everton, men hemmalaget kvitterade med tolv minuter kvar att spela genom James McFadden.