”Sa att han sliter huvudet av mig”

Förre lagkamraten om Zlatans utbrott

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:

Maxi López minns att han fick en rejäl utskällning av Zlatan Ibrahimovic.

Anledningen? En passning ”Ibra” ansåg var för dåligt slagen.

– Han sa: ”Nästa gång sliter jag huvudet av dig”, säger argentinaren till TyC Sports.

I samband med Olof Lundhs boksläpp häromveckan riktades allvarliga anklagelser mot Zlatan Ibrahimovics sätt att vara i omklädningsrummet. I boken beskrivs hur ”Ibra” sågade och skällde ut lagkamrater inför hela laget, och i en intervju med Sportbladet gick en mångårig landslagsledare anonymt ut och bekräftade det hela genom att kalla det ”vuxenmobbning på hög nivå”.

Foto: Spada / TT NYHETSBYRÅN

Dementerar

Uppgifterna har sedan dess tillbakavisats av flera aktiva spelare.

– Jag kan bara tala för mig själv och jag har aldrig upplevt något sådant från Zlatan i landslaget under de åren vi spelade tillsammans, sa Emil Forsberg.

– Jag är också kapten och är en hetlevrad person och saker kan sägas i ett omklädningsrum som man inte menar. Men vuxenmobbning, det kan jag inte stå bakom, sa Pontus Jansson.

Foto: Antonio Calanni / TT NYHETSBYRÅN
Maxi Lopez i Milan 2012.

”Sliter huvudet av dig”

Nu går den argentinske, före detta Milan-spelaren Maxi López ut och berättar om ett minne från tiden med Ibrahimovic år 2012 då han fick en duktig utskällning av svensken efter en match mot Parma.

– Jag slog en passning ämnad för Zlatan, men han rörde sig inte ens utan stod bara still och tittade var bollen gick. Sedan vände han sig om och började skrika på mig. Ni skulle inte tro mig om jag berättade vad han sa…, säger López till TyC Sports.

Ett par dagar senare, inför en Champions League-match, tog Zlatan upp händelsen.

– Då kom han till mig och sa: ”Jag gillar dig, ni argentinare har karaktär och säger vad ni tycker, ni är inte som brassarna, men med det sagt … nästa gång du gör så där så sliter jag huvudet av dig”.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.