Leeds mardröm – nära nedflyttning

Förlorade mot West Ham

Publicerad 2023-05-21

Leeds tog ledningen mot West Ham.

Då tappade man till förlust, 1–3, och är nu ytterst nära att åka ur Premier League.

Hoppet lever fortfarande men Leeds hade behövt ta poäng borta mot West Ham. Nu är man i stället rejält illa ute efter att West Ham vände och vann hemma på London Stadium.

En drömstart fick man dock när Rodrigo skickade in 1–0 i krysset efter ett långt inkast i den 17:e minuten.

Men West Ham skulle komma tillbaka.

Declan Rice, som omgärdas av flyttrykten, satte 1–1 en kvart senare och lagen gick till pausvila med likaläge på tavlan.

Men det var West Ham som tryckte på och i 72:a minuten fick man utdelning när Jarrod Bowen höll sig på rätt sida och placerade in ledningsmålet med yttersidan.

Leeds gjorde sitt yttersta för att få med sig en viktig poäng men gick bet. I stället gjorde West Ham mål på tilläggstid och vann med 3–1.

Läget i botten

Förlusten gör att Leeds är i ett minst sagt prekärt läge inför den avslutande omgången. Det klassiska laget ligger på nedflyttningsplats med 31 insamlade poäng och har Tottenham på hemmaplan i sista matchen.

Upp till Everton på säker mark är det två poäng och ner till Leicester, som har två matcher kvar att spela, är det en poäng.