Zlatan hyllas: ”Kungen är tillbaka”

Publicerad 2021-01-19

Zlatan Ibrahimovic hyllas stort i italiensk media efter comebacken från start.

La Gazzetta dello Sport utser honom till matchens spelare med betyget åtta av tio.

”Kungen är tillbaka”, är rubriken i den stora dagliga italienska sporttidningen.

Zlatan Ibrahimovic gjorde sin första match i startelvan 2021 och stod för båda målen när Milan vann borta mot Cagliari med 2–0. Det första målet på straff efter sju minuter och 2–0 i den 52:a minuten, senare var han också nära göra ett hattrick.

Både La Gazzetta dello Sport och Corriere dello Sport ger den 39-årige svensken det höga betyget åtta av tio. La Gazzetta dello Sport har Zlatan Ibrahimovic på förstasidan med en kungakrona.

Livet har börjat om

”Han gör två mål och skrämmer sina motståndare. Han står för många konstnummer men bidrar också med att vara konkret. I Cagliari har hans liv börjat på nytt, det inspirerar”, skriver La Gazzetta dello Sport.

Milan toppar tabellen i italienska Serie A med tre poäng före MIlano-rivalen Inter. Zlatan Ibrahimovic ligger på delad andraplats i skytteligan med tolv mål, Cristiano Ronaldo i Juventus toppar på 15 mål.

”Det är han som skickar det tydligaste budskapet till Inter. De andra följer honom, de stärks under hans vingar”, skriver La Gazzetta dello Sport.

Imponerande statistik

Italienska medier rapporterar också statistiken att det är första gången under alla sina år i de stora europeiska ligorna som Zlatan Ibrahimovic har gjort mål nio matcher i rad när han spelat från start. Han har gjort sina tolv mål på åtta ligamatcher, det har blivit mål var 52:a minut.

Nu har också Zlatan Ibrahimovic också gjort mål på seniornivå under 23 raka kalenderår.

Både La Gazzetta dello Sport och Corriere dello Sport har Dejan Kulusevski utanför startelvan när Juventus möter Napoli på onsdagskvällen. Lagen möts i finalen i den italienska supercupen i Reggio Emilia.

På lördagskvällen spelar Milan mot Atalanta hemma på San Siro i Milano.