Premier League-spelarna hjälper till i coronakrisen

Hoppas samla in 50 miljoner kronor

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Premier League-spelarna har kritiserats för att inte hjälpa tillräckligt i coronakrisen.

Nu har spelarna startat en insamling för att hjälpa den brittiska sjukvården, NHS.

Initiativet går under namnet #PlayersTogether och har skapats för att ”hjälpa dem som slåss för oss vid frontlinjen och i andra nyckelområden i behov av hjälp”, skriver spelarna i ett uttalande.

”Fördela dit det behövs mest”

Enligt The Guardian är målet att kunna samla in runt fyra miljoner pund, drygt 50 miljoner kronor, och insamlingen kommer att styras av Liverpools Jordan Henderson, Manchester Uniteds Harry Maguire, Watfords Troy Deeney och West Hams Mark Noble.

Harry Maguire och Victor Nilsson Lindelöf.
Foto: Michael Regan / Getty Images Europe
Harry Maguire och Victor Nilsson Lindelöf.

”Under den senaste veckan har en grupp Premier League-spelare haft flera samtal med en vision om att starta en insamling som kan användas för att fördela pengar där det behövs mest under covid-19-krisen”, står det i uttalandet som flera spelare, bland annat Victor Nilsson Lindelöf, har delat på sociala medier.

Har varit en snackis

Den senaste tiden har det annars varit en stor snackis i Storbritannien om att Premier League-spelare inte har gått ner i lön under coronakrisen. Bland annat gav Hälsoministern Matt Hancock i förra veckan spelarna en rejäl uppmaning om att sänka sin lön för att på så sätt bidra.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.