Mål från egen planhalva när BP vann toppmötet

Visst fanns det en del förväntningar på toppmötet i superettan mellan Brommapojkarna och Öster.

Men BP:s mittback, Erik Figueroa, överträffade dem alla.

I matchminut 17 gjorde drog han till från mer än halva plan och bollen satt stolpe in.

I toppmötet i superettan mellan de två nykomlingarna, Brommapojkarna och Öster, fanns en del förhoppningar om att få se bra fotboll.

I den 17:e matchminuten slog Brommapojkarnas mittback, Erik Figueroa, till med ett mål som verkligen höll måttet.

Figueroa uppfattade att Östers målvakt, Robin Malmqvist, stod långt ut och klippte till några meter framför mittlinjen. Skottet seglade över hela Östers planhalva, över Malmqvist, stolpe och in i mål.

Efter drömmålet sprang han till bänken och firade ordentligt med tränaren Olof Mellberg.

I fjol spelade 26-årige Figueroa 26 matcher i superettan med Athletic, utan att göra ett enda mål.

Figueroas första mål i nya klubben BP betydde 1–0 i matchen.

Dubbla straffar

Därefter fortsatte nöjet för BP-supportrarna. I matchminut 28 fällde Månz Karlsson i Öster en BP-spelare i straffområdet. Resultatet av det blev ett rött kort för Karlsson och straff för Brommapojkarna. En straff som Markus Gustafsson förvaltade på bästa sätt.

Fem minuter innan halvtidspaus tändes dock hoppet för bortalaget Öster. Även de lyckades skaka fram en straff som Jonathan Levi sedan kunde sätta i nät.

Men BP såg till att svara snabbt när lagkaptenen, Gustaf Sandberg Magnusson, nickade in en hörna precis innan paus.

I andra halvlek kontrollerade BP matchen och kunde dessutom utöka ledningen till 4–1 tio minuter före slutet genom Christopher Brandeborn.

Fortfarande obesegrade

Segern innebär att Brommapojkarna fortfarande är obesegrade efter sex matcher och behåller därmed serieledningen. Öster ligger kvar på en tredjeplats, sex poäng efter BP.

I den andra superettan-matchen för kvällen lyckades Gais besegra Värnamo med 2–1 efter mål av Dardan Rexhepi och Dan Keat. Melvin Frithzell nätade för Värnamo.

Gais avancerar därmed till en sjundeplats, medan Värnamo ligger kvar på en femteplats.