Chelsea-stjärnan Willian har förlorat sin mamma i cancer.

I 3–0-vinsten mot Leicester visade hans lagkamrater sitt stöd.

Både Diego Costa och Eden Hazard dedikerade sina respektive mål till brassen.

Trots att Chelsea har drabbats av flera återbud till mötet med Leicester har laget fått en drömstart mot de regerande mästarna.

Redan i den sjunde minuten höll sig Diego Costa framme på en hörna – efter en grov markeringsmiss från mittbacken Wes Morgan – och tryckte in 1–0 på Stamford Bridge.

Anfallaren firade målet genom att bilda ett "W" med sina fingrar för att visa sitt stöd för brasilianske lagkamraten Willian som i onsdags förlorade sin mamma Maria Jose Borges i cancer.

Hazard utökade

Willian fanns på grund av detta inte med i dagens ligaomgång. Brassen skulle dock få än mer uppmuntrande gester från sitt lag.

För i den 33:e minuten bjöd Eden Hazard på en liknande målgest när han utökade ledningen till 2–0.

Belgaren blev frispelad på ett märkligt sätt från en liggande Pedro och rundade målvakten Kasper Schmeichel enkelt innan han rullade in bollen i det tomma målet.

– Det här var den bästa matchen för säsongen även om det var bra mot Burnley också (3–0). Vi skapade mycket och gjorde tre mål, säger Hazard till Sky Sports.

Ja, för det kom även ett tredje mål – och Victor Moses målgest gick inte av för hackor den heller när han bjöd publiken på en bakåtvolt.

Hakar på i toppen

Nigerianen förvaltade ett friläge på bästa sätt efter att han i minut 80 tog emot en lysande klackframspelning av inbytte Nathaniel Chalobah som gjorde sin blott andra Premier League-match för Chelsea.

– Det var, uppriktigt sagt, det bästa Chelsea har spelat under Antonio Conte, säger Sportbladets Erik Niva i Viasat och tillägger:

– Inte minst för att det bygger på det som hände förra omgången. De klarade av att behålla framåtrörelsen från innan landslagsuppehållet. Det som då såg stadigt och stabilt ut borta mot Hull (0–2) såg stadigt, stabilt och ganska spetsigt ut i dag också.

Segern innebar en tung trepoängare för Chelsea som hakar på i toppen. Med en match mer spelad är laget nu bara två poäng efter serieledande Manchester City.