Torres målskytt – efter 52 sekunder

Publicerad 2015-01-15

Fernando Torres har hånats och drivits med för sin bristande målproduktion.

I cupderbyt mot Real Madrid behövde den spanske anfallaren endast 52 sekunder för att ge sitt Atletico ledningen.

När han väl var i gång passade han på att göra två mål.

Historien om Fernando Torres kan ni alla. Han slog igenom stort i Atletico Madrid som det nya underbarnet i världsfotbollen.

Sedan flytten från Atletico har det mesta, förutom några år i Liverpool, handlat om missade mål och passivt spel.

Kanske är flytten tillbaka till moderklubben Atletico det som 30-åringen behöver.

Mot Real Madrid i cupreturen så tog det inte mer än en visselblåsning av domaren och en avspark från Real innan Antoine Greizmann stulit bollen från ett passivt hemmaförsvar och brutit sig in i straffområdet.

Dunkade in 1-0

Där väntade redan Fernando Torres och kunde utan någon längre betänketid dunka in ledningsbollen.

Atletico vann förra mötet med 2–0 och Real Madrid behövde därmed göra fyra mål för att gå vidare.

Sergio Ramos gav "Marängerna" lite hopp med sitt kvitteringsmål efter 20 minuter.

– Det tidiga målet innebar att vi kunde spela den sortens match som vi ville, säger Torres till AS.

Men trots 20 skott i den första halvleken kunde inte Real Madrid få in bollen.

”Jag är väldigt glad”

Den andra halvleken inleddes likt den första. Real slarvade, Griezmann stal bollen och fick fram densamme till Fernando Torres som fri med målvakt Navas inte gjorde något misstag, utan satte ledningsmålet och punkterade Real Madrids dröm om en försvarad cuptitel.

För närmare än en Ronaldo kvittering kom inte "Los Blancos" utan Atletico är fortsatt obesegrade på fem matcher mot Real under säsongen.

– Jag är väldigt glad och det var en match vi kände oss bekväma med, resultatet var aldrig hotat.