Hamsik historisk när Napoli vann

Publicerad 2017-12-23

Napoli kommer att gå till julvila som serieledare.

Segerfixare i 3–2-vinsten över Sampdoria blev Marek Hamsik – som samtidigt strök Diego Maradona ur en rekordkolumn i Neapel.

Redan innan kvällens stormöte i Seria A, Juventus-Roma, vet vi att Napoli kommer fira jul som serieledare.

Det efter en händelserik 3–2-seger mot Sampdoria.

Alla matchens mål kom i första halvlek där Sampdoria tog ledningen två gånger om men fick se sig omsprungna. Först kvitterade Lorenzo Insigne till 2–2 i 33:e minuten och i 39 minuten satte Marek Hamsik 3–2 från nära håll.

Rött kort för Rui

Målet var Hamsiks 116:e i Napolitröjan för slovaken som därmed passerar självaste Diego Armando Maradona som klubbens bäste målskytt genom tiderna.

Sampdoria fick en utmärkt chans att kvittera när Mario Rui fick sitt andra gula kort med kvarten kvar men man lyckades inte överföra det numerära övertaget till ett spelmässigt sådant.

Från de övriga eftermiddagsmatcherna kan man notera att Sassuolo överraskande hemmabesegrade ligatrean Inter med 1–0. Benevento får fortsätta vänta på sin första seger, i dag förlorade man med 1–0 borta mot Genoa.