Fördel Arsenal efter 0–0 mot Chelsea

Publicerad 2018-01-10

Transferomsusade Alexis Sanchez började på bänken när Arsenal var ute efter revansch för uttåget mot Nottingham Forest i FA-cupen.

Efter 0–0 borta i den första ligacupsemifinalen mot Chelsea har Arsenal en liten fördel inför returen.

Arsene Wenger var avstängd och förpassad till Stamford Bridges läktare. Tur då att videodomarsystemet gjorde debut i engelska ligacupsammanhang och kunde hålla koll nere vid linjen.

Det hände visserligen inte mycket i den första halvleken, men efter en halvtimme såg domaren Martin Atkinson en chans att få använda sin nya leksak när César Azpilicueta puttades omkull av Calum Chambers före en Arsenalhörna. Efter videogranskningen nöjde sig Atkinson med att ge båda spelarna en tillsägning.

”Kan inte förklara alla beslut”

Alexis Sanchez, som ryktas vara nära en övergång till Manchester City, inledde matchen på bänken.

– Du kan inte förklara alla beslut, men det är beslutet som vi tagit för den här matchen. Han är redo att spela en roll i den här matchen, sa Wenger.

Drygt tio minuter in i den andra halvleken blev Arsenals skadeförföljde mittfältare Jack Wilshere utbytt. Wilshere, kapten för kvällen, såg ut att sträcka sig när han skulle täcka ett skott och ersattes av Mohamed Elneny.

Mustafi räddade Moses skott

Alexis Sánchez kom in i mitten av den andra halvleken. Bara någon minut senare hade Victor Moses matchens kanske bästa chans. Moses fick på ett hårt och flackt skott, men Arsenalbacken Shkodran Mustafi räddade uppoffrande till hörna.

Sánchez gjorde inget större avtryck och matchen slutade 0–0, vilket innebär en liten fördel för Arsenal inför returen på Emirates.

Mötet på Stamford Bridge var det fjärde oavgjorda mellan lagen den här säsongen.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se