'Ibras' bomb på 97 kilometer i timmen

Uppdaterad 2015-12-22 | Publicerad 2015-12-19

”Är en fantastisk aura han spelar med”

Han fick se sin cykelspark stoppas på mållinjen.

Ett par minuter senare tog Zlatan Ibrahimovic revansch – med en bomb på 97 kilometer i timmen.

– Jag siktade mot krysset, säger ”Ibra” i sin app.

15 mål på 14 ligamatcher.

Frågan är om Zlatan Ibrahimovic någonsin varit i bättre form?

Den svenske landslagskaptenen hade – tillsammans med stekhete Angel di Maria – total uppvisning borta mot stackars Caen.

Halvvägs in i den andra halvleken var Ibrahimovic ytterst nära att cykelsparka in 2-0 till sitt Paris Saint-Germain men hemmamålvakten Remy Vercoutre lyckades på något mirakulöst sätt rädda bollen på mållinjen.

– Jag försökte göra mål på alla möjliga sätt, men den ville inte in, säger Zlatan själv, i sin app.

”Fantastisk aura”

Revanschen dröjde dock inte länge.

Bara ett par minuter senare tryckte Ibrahimovic – då med ett blodigt knä – till från distans. Han sköt från stillastående position men fick ändå en rasande fart på skottet, som borrade sig upp i nättaket fram till 2-0.

– Jag följde med bra i anfallet. Bollen hamnade framför mig och jag siktade mot krysset, säger ”Ibra”.

Skottet uppmätte enligt franska Eurosport en hastighet på 97 kilometer i timmen och målet var ”Ibras” 15 på 14 ligamatcher den här säsongen.

– Han spelar med en fantastisk aura. Jag förstår att arenorna är fullsatta när PSG kommer på besök för den fotboll som laget – och Zlatan – visar upp är fotboll man verkligen kan njuta av, säger Farnerud.

Tidigt in i den andra halvleken ökade Angel di Maria på till 3-0, via en delikat chipp. Men enligt Ibrahimovic råder det ingen tvekan om vilket mål som var snyggast:

– Mitt, säger han i appen.

Överlägsen ledning

Andy Delort fick chansen att fina till siffrorna till 3-1 men ifrågasatte PSG-målvakten Kevin Trapp gick åt rätt håll och räddade straffen.

PSG toppar Ligue 1, hela 20 (!) poäng före tvåa Angers, som dock har en match mindre spelad. Man är obesegrat i 28 raka ligamatcher, vilket är nytt klubbrekord.