Elfsborg 1 mål bakom KFF

Uppdaterad 2018-08-07 | Publicerad 2008-10-21

”Pressen är på Kalmar”

Tala om rysare. Elfsborg krossade Trelleborg med 4–1 och nu är det endast fler gjorda mål som gör att Kalmar FF fortfarande leder allsvenskan.

– Det är så kul det kan vara, säger Elfsborgs tränare Magnus Haglund till PPV

Starten på Borås Arena kunde ha varit bättre. Regnet öste ner och Elfsborg såg ut att bära nerverna utanpå tröjorna. Det skadedrabbade hemmalaget visste att de hade chansen att gå upp på samma poäng som Kalmar FF vid seger mot Trelleborg, men gästerna ville inte vika ned sig utan hade väl så mycket av spelet. Efter 21 minuter löste Daniel Mobaeck upp nervknutarna något genom att jobba in 1–0.

– Det är en boll som studsar lite i straffomrdet fram och tillbaka. Och jag slänger mig fram och krigar in den, säger Mobaeck till PPV.

Jensen kvitterade

Direkt därefter var det en hel del Elfsborg, men de släppte initiativet och Trelleborg kom tillbaka in i matchen. En kvart efter 1–0 var det kvitterat sedan Fredrik Jensen styrt in Jonas Bjurströms frispark.

– När 1-0 kommer då är det jobbigt. Tungt. Vi får en bra frispark. Jag trycker in den med magen, säger Jensen till PPV.

Ingenting gratis

Elfsborg bättrade sig i den andra halvleken och efter bara åtta minuter rullade hemmalaget upp ett oerhört vackert anfall kunde Johan Karlsson göra 2–1. Åter fick Elfsborg fart på benen tack vare målet och med 20 minuter kvar kom avgörande 3–1, återigen genom Karlsson. Ett mål som Trelleborgs tränare ville ha bortdömt och såväl Tom Prahl som Alf Westerberg visades upp på läktaren. Till slut blev det 4–1 genom Lasse Nilsson och nu är Elfsborg bara ett mål som från serieledningen. Endast Kalmar FF:s fler gjorda mål håller laget först i tabellen.

– Man får ingenting gratis. Man kämpar om varje match och tar de poäng som man ska ha, säger Elfsborgs tränare Magnus Haglund till PPV.

Vilka har pressen på sig, ni eller på Kalmar FF?