AIK såg ut att tappa poäng mot Kalmar.

Då avgjorde stjärnförvärvet Celso Borges – sju sekunder från stopptid.

– Det är bättre än jag hade kunnat föreställa mig, säger Borges.

AIK Fotboll

Han har varit AIK:s mest hajpade nyförvärv. Mot Kalmar visade Celso Borges varför. Anfallaren räddade tre poäng till AIK efter att han satt 2-1 i slutet av matchen.

– Det är bättre än jag kunnat föreställa mig. Det är på grund av de här killarna, de får en att vilja göra sitt bästa, säger Borges och syftar på fansen.

Men AIK såg ut att tappa poäng mot Kalmar.

Kalmar blåst på friläge

Martin Mutumba spräckte AIK:s målnolla genom att göra 1-0 i den 22:a minuten. Mittfältaren fick bollen några meter utanför straffområdet och satte ledningsmålet efter ett tveksamt ingripande från Kalmarmålvakten Etrit Berisha.

Kalmar blev sedan blåst på ett friläge efter att domaren vinkat för offside på Daniel Mendes. Reprisbilderna visade dock att Kalmar-spelaren var på rätt sida med god marginal.

– Det såg väldigt mystiskt ut. Från den vinkeln kan jag inte exakt säga men det ser mystiskt ut, säger tränaren Nanne Bergstrand.

Hyllar fansen

Men kvitteringen skulle komma. Inhopparen Måns Söderqvist hade bara varit på planen i en minut när han satte 1-1 rakt upp i krysset. Målet var 19-åringens första i allsvenskan och såg ut att ge Kalmar en poäng.

Men sju sekunder från stopptid slog han till. Helgi Danielsson stod för en perfekt passning till Borges som nickade in 2-1 i bortre hörnet. Vild glädje utbröt i AIK-lägret och nyförvärvet ville inte sluta fira segern med sina nya fans.

– De är fantastiska, hur kan jag inte fira med dem? säger Borges till Canal plus.