Publicerad 2013-07-23

Med Moyes på bänken tappade laget i slutskedet

Sir Alex Ferguson är inte kvar.

Frågan är om även begreppet ”Fergie Time” är på väg att försvinna?

I dag föll United mot japanska Yokohama Marinos – efter att ha släppt in avgörande målet i slutskedet.

Manchester United har under Sir Alex Fergusons ledning gjort sig känt för att avgöra matcherna i slutskedet, på tilläggstid.

Men nye tränaren David Moyes verkar inte ha samma flyt.

I dag åkte United på sin andra förlust på tre matcher under turnén i Asien.

Och det avgörande målet föll i slutskedet, med bara två minuter kvar. Stor hjälte blev Yoshihito Fujita, 30, med sitt 3-2-mål i slutminuterna som frälste hemmapubliken.

Mål efter 30 sekunder

Manchester Uniteds tafatta defensiva agerande kostade laget i träningsmatchen mot japanska Yokohama Marinos. Redan efter 30 sekunder befann sig storklubben i underläge. Marquinhos tog tillvara på en misslyckad rensning i straffområdet och satte ledningsmålet fri framför David de Gea.

United svarade med att göra 1–1 genom Jesse Lingard i den 20:e minuten och en stund senare gjorde en Yokohama-spelare oturligt självmål. Ordningen var återställd. Men det dröjde inte länge efter pausvilan innan ställningen var utjämnad. En omarkerad Fabio kunde nicka in bollen i samband med en hörna.

Svagt försvarsspel

United hade flera chanser att avgöra det hela och pigge japanen Shinji Kagawa visade prov på fina kvalitéer inför sina många fans på Nissan Stadium. Men när engelsmännen inte satte sina chanser var motståndarna skoningslösa. Med två minuter kvar att spela krutade Yoshihito Fujita in 3-2-bollen och säkrade en överraskande seger.

David Moyes lär vara allt annat än nöjd med försvarsspelet. Manchester United har nu en seger och två förluster på tre försäsongsmatcher.