2–0 tappades till 2–2 mot Arsenal senast.

Hemma mot Brentford fick Chelsea inte ens med sig en pinne.

Frågan är om de däremot borde fått med sig en straff?

Efter två segrar och ett kryss på sina senaste tre i ligan så hoppades Chelsea bygga vidare på sin positiva formtrend hemma mot Brentford.

I stället blev det säsongens tredje hemmaförlust på Stamford Bridge – och tredje raka hemmaförlust i ligan mot just Brentford.

Ethan Pinnock satte 0–1 på nick efter knappa timmen innan Bryan Mbeumo fastställde slutresultatet 0–2 i öppen kasse.

Och det var verkligen just öppen kasse, efter att målvakten Robert Sanchez klivit upp på en hörna på tilläggstid och inte hunnit tillbaka när ”The Bees” kontrade.

”En ganska solklar straff”

I den första halvleken dessförinnan var det dock Chelsea som skapade de flesta chanser. Det var också Chelsea som potentiellt skulle haft med sig en straff.

Efter knappt 25 minuter så blev Raheem Sterling nedknuffad av Brentforddansken Mads Roerslev i samband med ett av fler finurliga Cole Palmer-instick in i straffområdet.

Efter kortare konsultation med sina VAR-kollegor så valde domaren att fria.

Ett felaktigt beslut enligt Fredrik Ljungberg i Viasat-studion.

– Jag tycker det är en ganska solklar straff. Han puttar honom i ryggen. Jag tycker inte det är så mycket diskussion, säger studioexperten tillika Arsenalikonen.

– Det är inte tillåtet att putta i ryggen där. Jag tycker faktiskt den är väldigt klar.

Möter serieledaren nästa omgång

I och med 0–2-förlusten så passeras Chelsea av just Brentford i tabellen. ”The Blues” är nu nere på den nedre halvan av Premier League-tabellen, 14 poäng efter serieledande lokalrivalen Tottenham Hotspur.

Ett Tottenham som för övrigt möter just Chelsea i nästa ligaomgång.