Silva: ”Det gör ont – vi borde ha gjort mer”

Av: Johanna Frändén

Publicerad:

Det var hängande huvuden och trötta miner på PSG-spelarna efter sortin i Champions League.

– Det gör ont för oss och supportrarna, vi vet att vi borde ha gjort mer, säger lagkapten Thiago Silva.

Paris Saint-Germains europaäventyr är över för den här gången. Det höll till åttondelsfinal, precis som förra året. Två steg bakåt jämfört med de fyra föregående säsongerna, då PSG tagit sig till kvartsfinal.

– Det är en utslagning som gör ont, för oss och för våra supportrar som var med oss hela vägen och sjöng ända till slutet. Vi måste fortsätta, även om det är en svår stund måste vi lyfta på huvudet, säger lagkapten Thiago Silva, som var tillbaka i startelvan efter den överraskande petningen i förstamötet i Madrid för tre veckor sedan.

”Inte dagen då jag tänker på min framtid”

Att Unai Emerys dagar som PSG-tränare är räknade räknar de flesta med i den franska huvudstaden, även om klubbens president Nasser al-Khelaïfi vägrade att lämna något definitivt besked om spanjorens framtid.

– Det är inte rätt läge att prata om det. Vi har gott om tid att prata, nu är alla arga och besvikna, säger Nasser efter matchen.

– Det här är inte dagen då jag tänker på min framtid, säger Emery själv efter matchen.

Thiago Silva var mer än diplomatisk när ämnet kom upp.

– Jag vet inte vad det behövs för förändringar. Men det är inte tränarens fel. Det är vi spelare som spelar matchen. Tränaren gör svåra val, det är en grupp med många bra spelare och då är det alltid svårt att välja vilka elva som ska spela. Men det är inte tränarens fel, vi står alla bakom honom, säger Silva.

”Segern var välförtjänt”

Real Madrid är i kvartsfinal för åttonde raka säsongen. Zinedine Zidane, som var rejält ifrågasatt inför dubbelmötet med PSG, var mer än nöjd med Real Madrids dagsverke.

– Vi var seriösa och välorganiserade i dag, taktiskt gjorde vi en bra match. Segern var välförtjänt och över två matcher förtjänar vi också att gå vidare, säger Zidane.

Foto: TT
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.