Mittbacken linkade av planen – en vecka före Sveriges VM-kval

På lördag spelar Sverige VM-kval mot Portugal.

I dag klev mittbacken Olof Mellberg av ligamatchen mot Palermo med en förmodad ljumskskada.

Olof Mellberg.

Olof Mellberg spelade i dag från start i Juventus backlinje och bildade mittbackspar med Giorgio Chiellini. Men Juventus möte med Palermo var bara 33 minuter gammal när Olof Mellberg plötsligt tog sig åt höger ljumske och linkade av planen.

Hasan Salihamidzic ersatte Mellberg och det är osäkert hur allvarlig Mellbergs skada är. Men räkna med att Lars Lagerbäck och Roland Andersson håller tummarna för att skadan är lindrig med tanke på att Sverige möter Portugal på lördag.

– Han kommer att magnetkameraundersökas nere i Turin vid lunchtid i morgon (måndag) och direkt efter det ska vi ha en kontakt. Med andra ord kan vi ha ett besked under tidig eftermiddag, säger Lars Lagerbäck till fotbollsförbundets hemsida.

Juventus föll

Fabrizio Miccoli hade tidigare i matchen gett Palermo ledningen på en retur från nära hl. Men fem minuter efter att Mellberg gått till omklädningsrummet kvitterade Alessandro Del Piero då han läckert knorrade in en frispark.

Fyra minuter före paus visades Juventus mittfältare Momo Sissoko ut – en utvisning som visade sig bli kostsam. Med knappt tio minuter kvar rullade nämligen Levan Mchedlidze in Palermos segermål bakom utrusande målvakten Gianluca Buffon.

Roma, tvåa i ligan i våras efter Inter, har fått en trög inledning på höstsäsongen. På söndagen kom lagets tredje förlust på sex matcher: 0–1 borta mot Siena. Dessutom blev Christian Panucci och Philippe Mexes båda utvisade i andra halvlek.