Självmål sänkte City

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-04-05

Chelsea jagar United

Det går riktigt tungt för Sven-Göran Erikssons Manchester City. Mot Chelsea blev det förlust med 2–0. City har nu tagit endast nio poäng på de tio senaste matcherna.

Chelsea kom till spel utan anfallsstjärnan Didier Drogba som vilade inför Champions League-returen mot Fenerbahce. Med Nikolas Anelka i startelvan istället tvingades Chelsea till ett lite annorlunda spel via marken. Det hade Svennis listat ut och Citys taktik med hög press fungerade bra. City vann mycket boll, men lyckades inte ta vara på de chanser de skapade.

City fick dessutom en mardrömsstart när Richard Dunne gjorde självmål efter bara fem minuters spel.

Chelsea nära United

I inledningen av den andra halvleken gjorde så Salomon Kalou 2–0 och matchen var i mångt och mycket över. Chelsea fick en behaglig väg mot tre poäng och fortsatt jakt på Premier League-titeln. Laget är nu två poäng bakom Manchester United som dock har en match mindre spelad. Minst lika viktigt är att de nu är tre poäng före Arsenal.

City däremot har nu tagit nio poäng på de tio senaste matcherna i Premier League och formen är ett stort frågetecken för Sven-Göran Erikssons och Hasse Backes mannar.