Vann med 5–1 - ny tabelltvåa

IFK Norrköping fortsätter att vara en av allsvenskans hetaste guldaspiranter.

5–1-krossen mot GIF Sundsvall innebär att "Peking" är ny tvåa i tabellen, tack vare bättre målskillnad än AIK.

– Jag vet inte riktigt vad som hände, säger Norrköpings Christoffer Nyman.

Christoffer Nyman var den hungrigaste spelaren i den första halvleken där Norrköping hade de vassaste chanserna.

Efter 38 minuter snappade Daniel Sjölund upp en lång passning från Andreas Johansson. Sjölund lade bollen snett inåt bakåt och där kom Nyman som skjuten ur en kanon och bombade in 1–0.

– Jag försökte bara komma först, det var skönt att göra första målet, säger Nyman i C More.

Fyra mål på tretton minuter

Samme Nyman startade sedan Norrköpings målkavalkad som innebar fyra mål på tretton minuter:

I den 53:e minuten slog högerbacken Linus Wahlqvist ett högt inlägg som Nyman skickligt väntade in satte pannan på.

Fem minuter senare höll sig Emir Kujovic framme på en retur som han säkert satte i mål.

Efter en timmes spel fick Norrköping utdelning på en hörna när Andreas Johansson var stark i boxen, tryckte sig upp och nickade in fyran.

Kujovic serverade en helt fristående Alexander Fransson som enkelt nickade in 5–0.

– Perfekt inlägg av Linus, fick den bra på pannan.

– Det blev mycket mål där, jag vet inte riktigt vad som hände. Om Sundsvall tappade lite, eller vi körde på. Men vi gick in med inställningen att bara trycka på, säger Nyman.

"Bedrövlig prestation"

Matchen mattades av efter målfesten, men Pa Dibba fick göra matchens sista mål när Sundsvall kunde reducera. Föga tröstande i det läget.

– Det är en bedrövlig presation. Speciellt där vi släpper fyra mål, det är ett bedrövligt försvarsspel, säger Sundsvalls tränare Roger Franzén i C More.