Derbyhjälte – med matchens sista spark

Uppdaterad 2018-08-03 | Publicerad 2009-10-05

Selakovic: Ett av de roligaste fotbollsögonblicken någonsin

GÖTEBORG. Stefan Selakovic avgjorde derbyt mot Gais – med matchens sista spark.

I den fjärde tilläggsminuten vräkte han sig fram och stötte in 2–1 – något som kan visa sig räcka ända till guld för IFK Göteborg.

– Ett av de roligaste fotbollsögonblicken någonsin. Att få vinna ett derby så här... Underbart!

AIK Fotboll
IFK Göteborg

AIK:s kryss mot Elfsborg under söndagskvällen gav Göteborg chansen att haka på ordentligt i kampen om SM-guldet.

Men Blåvitt såg inte ut att ta till vara på öppningen. Det heta och täta derbyt mot Gais inför 17947 åskådare var på väg att sluta 1–1. Då slog Stefan Selakovic till. Han som mest ägnat sig åt att spela fram sina lagkamrater under året. "Sella" vräkte sig fram och stötte in segermålet framför utrusande Dime Jankulovski i Gais mål.

– Matchen är i princip slut. Men Jakob (Johansson) vann en nickduell, jag hann få ut en tå och får in den i mål. Sedan är det väl en minut där efter där det är helt svart, men det var rätt skoj det med, skrattar Selakovic.

Moraliskt viktigt

Utdelningen kom efter att Blåvitt tryckt på ordentligt under den sista kvarten. Selakovic, Thomas Olsson och Hannes Stiller hade alla missat gyllene lägen. Jankulovski i Gais mål såg ut att växa ut till rena rama väggen. Men glödhete Selakovic ville annat.

– Jag är jäkligt glad över att vi tog tre poäng, det betyder mycket moraliskt. Det satt säkert en del AIK:are framför teven som hoppades att vi skulle tappa två poäng, säger Selakovic.

”Vill hylla alla”

Målet och segern innebär att Göteborg nu bara är en pinne bakom ledande AIK. Som extra krydda möts lagen i den avslutande omgången på Gamla Ullevi. Därmed har Änglarna allt i sina egna händer.

– Men det är fyra matcher kvar och många hinder på vägen, vi har bland annat en match borta mot Malmö. Och hela allsvenskan speglas av att alla lag tar poäng av alla.

Det var så klart även en lättad och nöjd Stefan Rehn som sammanfattade Göteborgsderbyt.

– Jag vill hylla mina killar. Vi har nio spelare borta, sju skador och två avstängningar, och ändå kämpar vi in i det sista. Det är fantastiskt bra att vi har den instinkten, säger han.

Alexandersson gjorde comeback

Ledningsmålet kom i den 37:e minuten. Niklas Bärkroth slog ett inlägg som Stiller nickskarvade till Selakovic som tog emot och drog till med vänstern – rätt upp i krysset.

Gais kvittering stod Eyjolfur Hedinsson för när han språngnickade in 1–1 i den 55:e minuten.

Niclas Alexandersson då? Jodå, den gamle landslagsspelaren fick göra sin comeback. I den 87:e minuten ersatte han Bärkroth som vänstermittfältare. 38-åringen hann dock inte uträtta något nämnvärt.

– Det brukar vara svårt att hoppa in. Men det var kul att få spela några minuter och också kul att få vara på plan när vi avgör, säger Alexandersson.