Glenn Strömberg deppar i Italien idag:

Atalanta spelar i Serie B nästa säsong.

Med en omgång kvar kämpar nio (!) lag för att rädda nytt kontrakt.

Roma, Livorno och Cagliari kunde pusta ut efter att säkrat förnyade Serie A-kontrakt i dag, men för Glenn Strömbergs gamla klubb var det värre.

Lilla Atalanta 0–1-förlust hemma mot Roma efter mål av Antonio Cassano betyder att Bergamo-klubben rasar ur den högsta ligan.

Nio andra lag – nästan halva serien – kämpar om nytt kontrakt i sista omgången kommande söndag. Två lag ska följa Atalanta ned i serie B. Det är just nu Fiorentina (39 poäng) och Siena (40). I farozonen är också Parma, Brescia och Bologna (alla 41 poäng), Chievo (42) och trion Reggina, Lecce och Lazio (43 poäng).

För Fiorentina blev bortamatchen mot Lazio (1–1) en bitter historia. I första halvleken skulle laget ha haft straff och Lazios back Luciano Zauri skulle ha blivit utvisad när han använde handen för att styra Martin Jörgensens målförsök över ribban. Men varken domaren Roberto Rosetti eller linjemannen såg handsen.

Juventus gjorde första (Pavel Nedved) och sista (David Trezeguet) målet mot Livorno där Igor Protti och Cristiano Lucarelli målade. Zlatan Ibrahimovic byttes ut i paus.