Giroud räddade Frankrike i 94:e

Publicerad 2012-10-17

Bröt Spaniens drömsvit i sista sekund

Olivier Giroud, 26, blev stor hjälte när Frankrike fick 1-1 borta mot Spanien.

Fransmännen hade en boll inne redan i första halvlek – men domaren dömde felaktigt bort det för offside.

Frälsningen kom istället i 94:e minuten då Giroud mötte Franck Riberys inlägg med matchens sista bollkontakt.

– Vi förtjänade oavgjort, säger matchhjälten.

Spanien hade inför tisdagkvällens prestigemöte i VM-kvalet mot Frankrike vunnit 24 raka hemmamatcher.

Frankrike å sin sida hade inte gjort mål på Spanien på sex år och tre möten.

Men när Frankrike, trots tre minuters tilläg, fick en sista kontring i 94:e slog Arsenal-anfallaren Olivier Giroud sönder den sviten med en perfekt nick på ett Franck Ribery-inlägg.

– Det är fantastiskt att komma tillbaka. Vi hade flera chanser och var inte långt ifrån. Vi förtjänade oavgjort. Det är jag som gjorde skillnaden men vi bevisade att vi har ett riktigt bra lag, säger Giroud till TF1 efter matchen.

Till dess hade domaren haft huvudrollen i matchen.

Kaosminuter

Sergio Ramos gav Spanien ledningen när han först nickade i stolpen och sedan mosade in en retur i nättaket.

I den 39:e minuten nickade Jéremy Ménéz in 1-1 bakom Iker Casillas i den spanska buren, men domaren blåste av för offside – något som reprisbilderna visade var ett felaktigt beslut.

Bara två minuter senare gick mittbacken Laurent Koscielny alldeles för hårt in på Barcelona-yttern Pedro och domaren dömde, då helt korrekt, straff.

Delad pott

Cesc Fabregas slog den hårt och lågt men lagkaptenen Hugo Lloris visade klass när han räddade skottet.

Lloris höll sedan Frankrike i matchen – något som Olivier Giroud tackade för i allra sista stund.

– Det är fantastiskt att få med sig en poäng ikväll. Det var en väldigt bra andra halvlek, säger förbundskaptenen Didier Deschamps till TF1.

Frankrike och Spanien har nu båda sju poäng och toppar grupp I.