Gefles målvakt storspelade när Halmstad tappade viktiga poäng i guldstriden

Frustrerad Mikael Rosén skriker ut sin frustration efter en i raden av missade målchanser. Men Rosén var inte ensam med att missa bra lägen.

Det var spel mot ett mål.

Det var Halmstad mot Hugosson.

Det var chans på chans på chans på chans – och miss på miss på miss...

Det slutade 0-0.

Halmstads tränare Janne Andersson summerade matchen mot Gefle på ett ganska bra sätt minuterna efter slutsignalen.

– Jag har aldrig varit med om att ett lag är så överlägset utan att vinna. Det är klart att vi ska göra ett par mål i en sådan här match.

Brände chans på chans

Gefle fick med sig en poäng efter 0-0 på Örjansvall och kan egentligen bara tacka målvakten Mattias Hugosson för det.

HBK vann hörnstatistiken med 12-4, hade 12-4 i avslut på mål, 25-4 i avslut totalt, radade upp ett tiotal riktigt bra målchanser men stod för årets insats i kategorin ”bränna flest chanser under en match”-

I första halvlek fick Ajsel Kujovic öppet mål men Hugosson tog sig tillbaka och lyckades knipa bollen.

Efter paus fick Kujovic, Arvidsson, Zvirgzdauskas och Fribock ytterligare möjligheter utan att lyckas sätta dit bollen.

”Inte helt rättvist, men jag är nöjd...”

Antingen så gick avsluten över eller utanför – och när det väl gick på mål, då var Mattias Hugosson omutlig.

– Vi kan göra ett, två, tre och fyra mål men på något jävla sätt är det så här ibland, säger Janne Andersson till PPV.

– Hugosson gör en fantastisk match och vi kan inte göra så mycket mer. Det är surt, säger han.

Hade Halmstad fått hål på Gefle hade avståndet upp till Djurgården varit tre poäng. Nu är har HBK fem poäng upp – med tre omgångar kvar att spela.