Nederländerna vann efter drömmål

Uppdaterad 2022-07-14 | Publicerad 2022-07-13

Nederländerna såg ut att gå mot en säker seger.

Men efter att ha tappat 2–0 till 2–2 så såg Portugal ut att vara på väg mot en skräll.

Då klev Lyonstjärnan Danielle van de Donk fram och avgjorde med ett drömmål.

I går kom chockbeskedet för Nederländerna att Vivianne Miedema hade testat positivt för covid-19.

Men Nederländerna som spelade 1–1 i sin premiär mot Sverige såg ut att klara sig bra ändå utan stjärnan i den andra gruppspelsmatchen mot Portugal.

Redan efter sex minuter nickade Damaris Berta Egurrola Wienke in 1–0 efter en hörna. Och hörnor skulle visa sig fortsätta vara ett framgångsrecept när Stephanie van der Gragt utökade till 2–0 efter en kvart.

Hon fick i samband med målet en rejäl smäll i ansiktet men efter en stunds läkarvård så kunde mittbacken fortsätta.

Nederländerna jublar.

Portugal kom tillbaka

Men matchen var långtifrån över. Efter VAR-granskning så fick Portugal straff, Carole Costa klev fram och var säkerheten själv till 2–1.

Och i början av den andra halvleken kvitterade Portugal när Diana Silva nickade in ett inlägg. Bara minuter senare trodde Nederländerna att de hade tagit ledningen igen men målet dömdes bort för offside efter en lång VAR-granskning.

Drömmål avgjorde

Men målet skulle komma en stund senare. Danielle van de Donk drog till utifrån och bollen seglade in i det bortre krysset.

Nederländerna vann med 3–2, ett resultat som gör att man nu leder gruppen på samma poäng som Sverige men man har gjort fler mål, inför den sista omgången på söndag.