Zaha bröt måltorkan – då kryssade Crystal Palace

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Crystal Palace ångade på mot en efterlängtad vinst.

Men Harvey Barnes stal den ifrån dem.

– Det kostade nästan min assistent Ray Lewington en hjärtattack i omklädningsrummet, säger Palace-tränaren Roy Hodgson.

Julhelgen startade inget vidare för Crystal Palace. Brakförlusten mot Liverpool med 0–7 gick till historien. Aldrig tidigare någonsin hade Palace släppt in så många mål på hemmaplan.

På annandagen förlorade laget återigen. Palace startade därmed kvällens match med målskillnaden 0–10 på de senaste två matcherna.

Brände straff

Crystal Palace började bra mot Leicester och hade bud på 1–0 tidigt. Men en frispelad Wilfried Zaha avslutade rakt på den utrusande Kasper Schmeichel. Chansen blåstes dessutom av för offside.

I stället blev det Leicester som fick chansen att ta ledningen när Luke Thomas revs ner av Palace-pjäsen James Tomkins i straffområdet. Kelechi Iheanacho la bollen på straffpunkten och avslutade. En svag straff som Palace-keepern kunde rädda.

– Jag sa till honom i halvtid att han skulle lägga missen bakom sig, säger Leicesters tränare Brendan Rogers till Amazon enligt The Guardian.

Sen kvittering

Wilfried Zaha fick ytterligare en chans mot den danska Leicestermålvakten och var då hundraprocentig. Efter ett fint inlägg från högerkanten hittade Zaha nätmaskorna med en fin bredsida.

– Det kostade nästan min assistent Ray Lewington en hjärtattack i omklädningsrummet vid halvtid för att försöka väcka laget, säger Palace-tränaren Roy Hodgson till Amazon.

Palace såg ut vända den dystra jultrenden och gick mot seger. Men Harvey Barnes såg till att det inte blev så.

Med bara sju minuter kvar av ordinarie speltid hittade han igenom ett passvit Palace-försvar och rullade in bollen i mål. Leicester hade bud på flera mål men fick nöja sig med ett kryss.

▪▪▪

Leicester går därmed upp på en andraplats i tabellen och ser ut att bli kvar i toppen – inte minst då Everton, som nu har samma poäng som Lecicester, inte kommer att spela i kväll.

Wilfried Zaha såg ut att bli hjälte för Crystal Palace efter att ha gjort matchens första mål.
Foto: Facundo Arrizabalaga / TT NYHETSBYRÅN
Wilfried Zaha såg ut att bli hjälte för Crystal Palace efter att ha gjort matchens första mål.
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.